Kongres SNET v Plzeňském kraji

obrazek
26. března 2008 13:05, aktualizováno 12:05, Mgr. Jana Filípková
 

 

 

Již podruhé v tomto roce zavítají do Plzeňského kraje představitelé Syndikátu francouzských cestovních kanceláří a dopravců SNET[1], neboť Česká republika byla vybrána jako hostitelská země 13. ročníku kongresu SNET. Čtyřdenní kongres SNET bude zahájen v Plzni v pátek 28. března prohlídkou města Plzně a Plzeňského Prazdroje

„Velmi si vážíme toho, že větší část kongresu byla přesunuta z Prahy právě k nám do Plzeňského kraje“, prohlásila náměstkyně hejtmana PK Mgr. Olga Kalčíková, která se zástupci SNETu setkala na konci ledna roku 2008 během dvoudenní návštěvy Plzeňského kraje.

Součástí odborné části kongresu bude workshop s českými subjekty, který se uskuteční v pátek od 18 hodin v prostorách návštěvnického centra Plzeňského Prazdroje. Odborná konference proběhne následující den v hotelu Courtyard Marriott v Plzni, v němž budou delegáti ubytováni. Pro účastníky kongresu je připraven i bohatý doprovodný program, včetně premiéry Janáčkovy opery „Její pastorkyňa“ v plzeňském divadle J. K. Tyla, návštěva Bohemia Sektu a. s. či večeře v Měšťanské besedě. Na závěr pobytu v České republice se více jak sto delegátů přesune do Prahy, kde je pro ně v prostorách Anežského kláštera připraveno slavnostní zakončení kongresu a návštěvy naší republiky.

Hlavními tématy odborné konference bude problematika legislativy v autokarové dopravě a také otázka, jak změnit a zlepšit image autokarových zájezdů, jež v posledních letech přitahují stále méně klientů, zejména v souvislosti s rozmachem letecké dopravy. Kongresu se zúčastní také představitelé partnerských organizací SNETu, a to z Quebeku „Association des propriétaires d'Autobus du Québec“ a z Belgie „Fédération Belge des exploitants d'Autobus et d'Autocars et des Organisateurs de Voyages“.

 

Program kongresu SNET odehrávající se v Plzeňském kraji

Pátek 28. března

15.00 – 16.15 hodin               prohlídka města / prohlídka Pivovaru

16.30 – 17.30 hodin               prohlídka města / prohlídka Pivovaru

18.00 – 20.00 hodin               workshop – setkání s českými subjekty v prostorách návštěvnického centra Plzeňského Prazdroje a. s.

 

Sobota 29. března

8. 30 – 12.00 hodin                zahájení kongresu, jednání

12.00 – 12.45 hodin               prezentace CzechTourismu a Plzeňského kraje

14.00 – 16.00 hodin               pokračování jednání

17.00 – 18.15 hodin               návštěva sklepů Bohemia Sekt, a. s. ve Starém Potenci

19.00 – 22.00 hodin               premiéra opery Leoše Janáčka „Její pastorkyňa“ ve Velkém divadle J. K. Tyla v Plzni

 

 



[1]  SNET (Syndicat National des Entreprises de Tourisme) sdružuje cca 200 cestovních kanceláří a autodopravců z Francie, pořádá každoročně  v zahraničí kongres pod názvem "Printemps de l´autocar". Umožňuje tak svým členům spojit pracovní setkání s poznáním atraktivní turistické destinace.