Kraj opět podpoří rozvoj venkovského cestovního ruchu

28. prosince 2007 12:31, aktualizováno 11:31,
 

Plzeňský kraj patří k územím v České republice, která mají pro rozvoj venkovské turistiky dobré předpoklady. Potenciál rozvoje cestovního ruchu všeobecně  zdůrazňuje jedinečná geografická poloha. Vzhledem k tomu, že venkovská turistika je využívána v Plzeňském kraji jen zčásti, je nutné ji zatraktivnit, podporovat obnovu a další budování venkovské a turistické infrastruktury a vznik regionálních produktů zejména se zaměřením na tradiční výrobu potravin, řemeslnou výrobu, turistické informační systémy, ubytovací zařízení, zařízení pro volný čas a sport, cykloturistiku, hipoturistiku, vodáctví, adrenalinové sporty, turistiku pro rodiny s dětmi. Proto Plzeňský kraj každoročně vyhlašuje dotační program právě na podporu rozvoje venkovského cestovního ruchu.

 

Z dotačního programu budou v roce 2008 poskytovány finanční prostředky na konkrétní akce a realizaci projektů v oblasti venkovského cestovních ruchu  jako např. rozvoj řemesel na venkově, podpora orientačních systémů značení, rozvoj infrastruktury a zlepšení dostupnosti služeb cestovního ruchu, zlepšení infrastruktury pro sport a volný čas, podpora tvorby místních nebo regionálních tradičních výrobků, zvýšení atraktivity stávajících turistických cílů či podpora spolupráce v oblasti venkovského cestovního ruchu na ucelených produktech a komplexních službách 

 

Plzeňský kraj na podporu venkovského cestovního ruchu rozdělí příští rok celkem  1,5 miliónů korun. Žadatelé mohou získat dotaci ve výši maximálně 50% celkových nákladů, avšak minimální výše je 50 tis. Kč a maximální výše dotace je stanovena  do 200 tis. Kč.

 

Žádat o dotaci mohou fyzické nebo právnické osoby s výjimkou příspěvkových organizací Plzeňského kraje. Pravidla pro poskytování finančních prostředků v rámci tohoto dotačního programu včetně formuláře žádosti naleznou zájemci na webových stránkách Plzeňského kraje www.plzensky-kraj.cz nebo se mohou obrátit na Odboru cestovního ruchu Krajského úřadu Plzeňského kraje.

 

Žádosti  musí být doručeny na Krajský úřad PK nejpozději do 20. února 2008 do 14 hodin.

 

Pravidla a formulář naleznete zde.