Kraj podpoří výstavbu dopravních hřišť

10. září 2007 18:32, aktualizováno 17:32,

Na Slovanech v Plzni vyroste nové dětské dopravní hřiště v areálu 23. mateřské školy v Topolové ulici. Hřiště by mělo být dokončeno ještě v letošním roce na podzim a kraj městu Plzni přispěje na tohoto hřiště částkou 200 tisíc korun. Celkové náklady na jeho vybudování jsou zhruba 770.000 Kč.

K dopravní výuce dětí bude sloužit i víceúčelové hřiště v Kasejovicích, jehož výstavba již započala. Náklady na realizaci jsou v letošním roce více jak 1,5 miliónu korun a Plzeňský kraj poskytne městu Kasejovice dotaci 500 tis. Kč. V letošním roce bude dokončen asfaltový povrch včetně dopravního značení.

Obě hřiště budou sloužit k výuce základních pravidel bezpečnosti provozu na pozemních komunikací u dětí předškolního a školního věku. Pro praktickou výuku budou na hřištích používána kola a tříkolky. Znalost pravidel silničního provozu a zejména jejich nácvik v praktických situacích je nezbytným předpokladem bezpečnosti dětí, které se v dopravním provozu pohybují pěšky i na kole. A tak je velmi důležité, aby základní znalosti a návyky byly rozvíjeny od útlého dětství a dopravní výchova dětí byla nedílnou součástí obsahu vzdělávání, a to již od mateřské školky.