Kraj podporuje Mezinárodní festival Divadlo

15. září 2004 15:27, aktualizováno 14:27,

 KRAJ PODPORUJE MEZINÁRODNÍ FESTIVAL DIVADLO

 

 

Dnes večer Moliérův Lakomec slavnostně zahájí letošní již XII. Ročník Mezinárodního festivalu Divadlo. V průběhu předcházejících desíti ročníků se z DIVADLA stal jeden z nejvýznamnějších mezinárodních divadelních festivalů v České republice, na němž se dosud prezentovalo bezmála devět desítek souborů z šestnácti zemí světa.

 

Každoročně tento svátek divadla v Plzni finančně podporuje i Plzeňský kraj.  Jsem rád, že i v letošním roce Plzeňský kraj přispěl k rozšíření divadelního dění v metropoli našeho kraje, a tak je možné zde opět přivítat divadelní soubory z celého světa i milovníky divadelního umění,“ uvedl k podpoře kraje hejtman Petr Zimmermann. „Věřím, že každý si v rámci tohoto festivalu najde představení, které ho zaujme, ať již uměleckou silou, herectvím, režijní konstrukcí, obrazovou kvalitou či výtvarným zpracováním. Přeji všem, aby jim festivalové dny přinesly pohodu, citlivé naladění a odpoutání se od denního stereotypu,“ dodal hejtman.

 

Na Divadle 2004 vystoupí kromě domácích divadelníků umělci z Francie, Japonska, Litvy, Maďarska, Německa, Polska, Rakouska, Ruska, Slovenska a USA. Celkem se na festivalu představí 33 divadel a skupin, které divákům dohromady nabídnou 58 představení.

 

Slavnostní zahájení festivalu za účasti hejtmana Petra Zimmermanna se koná dnes 15. 9. 2004 od 19:00 hodin ve Velkém divadle.

 

 

Více o festivalu na festival.divadlo.cz.