Kraj prohlubuje spolupráci s městem

obrazek
23. února 2011 20:25, aktualizováno 19:25,

O možnostech financování, konkrétně podání žádosti do 14.výzvy Regionálního operačního programu (ROP) na výstavbu Západního okruhu jednali dnes na 2.pracovním setkání členové Rady Plzeňského kraje a Rady města Plzně. Přeložka vedení vysokého napětí v rámci výstavby Západního okruhu je v kolizi s vybudováním komunikace části obchvatu a zpozdí začátek celé jeho výstavby až o 3 měsíce.
Na jednání zazněly i komentáře týkající se vzájemné spolupráce jako jsou výstavba nové budovy Západočeské galerie, nové budovy divadla, rekonstrukce Jateční třídy a výstavba mostu přes řeku Mži.
Po ukončení krátkého pracovního jednání se představitelé kraje a města setkali s managementem společností Plzeňský Prazdroj ., která patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům regionu a jehož pozitivní renomé přináší celému kraji mezinárodní věhlas.
„Spolupráce kraje s Plzeňským Prazdrojem má už mnohaletou tradici podloženou Deklarací o spolupráci, jejímž cílem je vzájemná podpora při propagaci regionu u nás i v zahraničí,“ upřesňuje hejtman Milan Chovanec. 

primátor Martin Baxa, hejtman Milan Chovanec

jednání Rady Plzeňského kraje a Rady města Plzně

Milan Chovanec a Douglas Brodman(generální ředitel Plz.Prazdroj)