Krajské finále 13. ročníku McDonald’s CUPu

obrazek
19. května 2010 14:30, aktualizováno 13:30,
Krajské finále 13. ročníku McDonald’s CUPu, největšího fotbalového turnaje pro žáky základních škol, se dne 18. května odehrálo na 33. základní škole v Plzni, Terezie Brzkové. Mezi hosty, kteří přišli mladé fotbalisty podpořit, nechyběli Jiří Struček, člen Rady Plzeňského kraje pro oblasti školství, mládež a sport, a Petra Kacovská, členka Rady města Plzně pro oblasti školství a sport.

Do krajského finále nastoupily týmy ve dvou věkových kategoriích – hráli chlapci a děvčata ve věku 6-11 let. V kategorii A – mladší žáci byl nejúspěšnější tým 33. ZŠ Plzeň, Terezie Brzkové, druzí byli fotbalisté ze ZŠ Nýrsko, Školní a na třetím místě skončil tým ZŠ Tachov, Hornická. V kategorii B – starší žáci byli opět první fotbalisté ze 33. ZŠ Plzeň, Terezie Brzkové, druzí ZŠ Nýrsko, Školní a třetí ZŠ Rokycany, Čechova.

McDonald’s CUP je postupový turnaj školních družstev, který začíná třídním a školním kolem. Vítězná třída postupuje do okrskového, nebo přímo do okresního kola. Ti nejlepší z jednotlivých okresů se poté utkají v krajském finále. Vyvrcholením celého turnaje je Svátek fotbalu, celorepublikové finále nejlepších družstev z krajů v kategorii B, které se letos bude konat ve dnech 31. května a 1. června na stadionu FK Baumit Jablonec. Pořadatelem turnaje je Asociace školních sportovních klubů ČR ve spolupráci s Českomoravským fotbalovým svazem a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Generálním partnerem je společnost McDonald’s ČR.

 

 

Sportovní areál 33. ZŠ Plzeň, Terezie Brzkové.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poháry a ceny pro nejlepší týmy.

 

 

Radní Jiří Struček při předávání poháru týmu ze ZŠ Tachov, Hornická.