Krajské kolo Zlatého erbu má své vítěze

31. března 2005 15:45, aktualizováno 14:45,

Ve čtvrtek 31. března byly slavnostně vyhlášeny výsledky krajského kola soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí Zlatý erb. Letos se konal již 7. ročník. Cílem soutěže je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných s využitím internetu a ostatních elektronických médií.

 

Soutěž je organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole. Krajská kola soutěže vyhlašují kraje ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb. Soutěží se ve třech kategoriích a v krajském kole se hodnotí webové stránky dle pěti kritérií - povinné informace, doporučené a doplňkové informace, ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost.

 

V krajském kole v letošním roce soutěžilo o nejlepší webové stránky 27 měst a obcí z Plzeňského kraje.

 

Vítězové krajského kola dle kategorií:

 

nejlepší webové stránky města

1. místo     Bělá nad Radbuzou

2. místo     Klatovy

3. místo     Stříbro

 

nejlepší webové stránky obce

1. místo     Vochov

2. místo     Vrčeň

3. místo     Strašice

 

nejlepší elektronická služba

1. místo     Mladý Smolivec – za službu ´bezbariérový přístup´

2. místo     Vrčeň – za službu ´návštěvní kniha´

3. místo     Němčovice – za službu ´mobilní propojení úřadu s občany´

 

Do hodnocení se mohli zapojit i uživatelé stránek zasláním svého hlasu na Cenu veřejnosti. Stejně jako v roce minulém Cenu veřejnosti v Plzeňském kraji získala obec Němčovice.

 

Vítězové z jednotlivých kategorií postupují do celostátního kola soutěže Zlatý erb. Výsledky celostátního kola budou slavnostně vyhlášeny v pondělí 4. 4. 2005 v Hradci Králové.

 

Podrobné výsledky včetně bodového hodnocení jednotlivých porotců a fotogalerii z ceremoniálu naleznete po vyhlášení vítězů na webové stránce soutěže http://www.zlatyerb.obce.cz.

 

                                  

                                       Společné foto všech finalistů krajského kola soutěže Zlatý erb.