Křesadlo na hradě Klenová

obrazek
29. května 2008 16:19, aktualizováno 15:19, Mgr. Jana Filípková
 

 

 

V pondělí 2. června od 17.00 hodin proběhne na hradě Klenová za účasti náměstkyně hejtmana PK Mgr. Olgy Kalčíkové a primátora města Plzně Ing. Pavla Rödla slavnostní vyhlášení soutěže „Křesadlo“, ocenění dobrovolníků a jejich práce, jejímž patronem je hejtman Plzeňského kraje MUDr. Petr Zimmermann.

Jedná se již o třetí ročník akce, na jejíž realizaci přispěl Plzeňský kraj částkou 20 000,- korun. Křesadlo 2007 nebo-li „Cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“ je ocenění nominovaných dobrovolníků v Plzeňském kraji, kteří v roce 2007 pomáhali bez nároku na jakoukoliv finanční odměnu druhým.

Od prvního ročníku této soutěže se ukázalo, že lidé si takového ocenění nejen váží, ale zároveň představuje i povzbuzení pro další jejich činnost v budoucnosti. Vzhledem k mediální podpoře se ocenění stalo výzvou pro ostatní dobrovolníky nejen nestátních neziskových organizací.

Na pondělní akci vystoupí Houslový soubor pod vedením Hany Prančové, Lidová muzika pod vedení Jana Pelecha a sólista na housle Jiří Švehla, všichni jmenovaní jsou žáci a učitelé ze Základní umělecké školy Františka Stupky v Sušici.

Akce má za úkol zviditelnit, zpopularizovat a hlavně ocenit dobrovolnou práci lidí ve prospěch druhých.