Křest knihy Města a obce očima dětí

obrazek
14. června 2010 14:29, aktualizováno 13:29,


Náměstek hejtmanky Plzeňského kraje Ivo Grüner se stal dne 11.6.2010 v prostorách Chvalského zámku v Horních Počernicích jedním z kmotrů knihy dětských obrázků s titulem "MĚSTA A OBCE OČIMA DĚTÍ". Vydání publikace připravilo Ministersto školství, mládeže a tělovýchovy ČR spolu s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. Cílem publikace je představit prostřednictvím dětských obrázků města a obce v České republice i za našimi hranicemi. Do knihy namalovalo obrázky svého rodiště 699 dětí z Česka, Bavorska a Egypta. V dětských obrázcích „ožila“ známá místa a historické památky, ale i další obrázky z méně známých lokalit v obci, poblíž bydliště nebo školy mladých výtvarníků. Na publikaci přispěl Plzeňský kraj částkou 250 tisíc korun.
V pátek odpoledne knihu křtila také zpěvačka Lucie Bílá, která je zároveň patronkou projektu. "Tentokrát jsem na nabídku záštity i kmotrovství řekla okamžitě a bez rozmyslu ano. Jde o knihu, která bude pokladem v mnohé škole i soukromé knihovně, tak jako v mé,“ dodala zpěvačka.  A do třetice byl kmotrem zakladatel babyboxů v ČR Ludvík Hess.
Křtu se zúčastnilo několik škol s učiteli i dětmi. Zpěvačka Lucie Bílá všem přítomným udělala radost následnou autogramiádou. Navíc také podepsala svatební šaty nevěstě, která se v zámeckých prostorách krátce před událostí vdala.

Lucie Bílá, náměstek Ivo Grüner

Ludvík Hess,Ivo Grünera a zástupce starosty Horních Počernic Tomáš Kádner

Ludvík Hess,Ivo Grüner

 

Lucie Bílá

Folklorní vystoupení