Mezinárodní informační centrum Rozvadov rozšíří a zkvalitní své služby

obrazek
22. října 2008 12:14, aktualizováno 11:14, Mgr. Jana Filípková
 

 

Mezinárodní informační centrum na hraničním přechodu Rozvadov od začátku září 2008 nově poskytuje služby po celý týden. Prodloužení provozní doby informačního centra umožnila realizace projektu Plzeňského kraje s názvem „Zkvalitnění a rozšíření služeb Mezinárodního informačního centra na hraničním přechodu Rozvadov“, který získal podporu z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad – prioritní osa 3 Rozvoj cestovního ruchu, oblast podpory 3.3: Rozvoj služeb cestovního ruchu, marketingu a produktů cestovního ruchu. Cílem projektu je přilákat více turistů do Plzeňského kraje, přiblížit jim atraktivní místa regionu a nabídnout jim kvalitní informační služby. Projekt potrvá do dubna roku 2010, náklady na jeho realizaci přijdou na více než 3 miliony korun.

Hraniční přechod Rozvadov patří k frekventovaným hraničním přechodům Plzeňského kraje. Ročně ho využijí statisíce návštěvníků, a to jak ve směru do České republiky, tak opačným směrem. Od července 2006, kdy Plzeňský kraj na Rozvadově informační centrum otevřel, se zvyšuje také počet návštěvníků centra. Ze statistik pracovníků centra vyplývá, že lidé mají zájem zejména o turistické informace o celé České republice, o Plzeňském kraji, nejčastěji je pak zajímá Praha. Realizace projektu s podporou Evropské unie umožní zlepšit prostředí informační centra pro návštěvníky a vybudovat orientační systém v prostoru bývalého hraničního přechodu, kde budou umístěny čtyři zvukové interaktivní průvodce s mapou Plzeňského kraje a nabídkou turisticky atraktivních míst regionu. 

            Projekt počítá také s uspořádáním několika marketingových a propagačních akcí na podporu zájmu zahraničních a tuzemských návštěvníků o Plzeňský kraj jako významnou destinaci domácího a zahraničního cestovního ruchu. Tyto akce mají návštěvníkům přiblížit  turisticky atraktivní místa kraje, nabídnout jim ochutnávku regionálních gastronomických specialit, upozornit je na významné kulturní, společenské a sportovní akce. Součástí projektu je také monitoring zájmu návštěvníků kraje, jejich očekávání při příjezdu do regionu i jejich poznatků a zážitků, s nimiž kraj opouštějí.

 

Kontakt k projektu Zkvalitnění a rozšíření služeb Mezinárodního informačního centra na hraničním přechodu Rozvadov: Václava Krausová, vaclava.krausova@plzensky-kraj.cz, tel.: 608 167 433

 

logo

TENTO PROJEKT ZKVALITNĚNÍ A ROZŠÍŘENÍ SLUŽEB MEZINÁRODNÍHO INFORMAČNÍHO

 CENTRA NA HRANIČNÍM PŘECHODU ROZVADOV JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ.