Mladí sportovci Plzeňského kraje získali na olympiádě 43 medailí

obrazek
27. června 2011 11:53, aktualizováno 10:53,
 

 

V neděli 26. června 2011 odpoledne se vrátili sportovci Plzeňského kraje z Her 5. letní olympiády dětí a mládeže ČR, které se letos konaly v Olomouckém kraji. Sobotní soutěže vrcholily finálovými boji v kolektivních sportech a v atletických disciplínách. Velmi úspěšná byla házená – obě družstva chlapců i dívek získala zlaté medaile. Volejbalistky obsadily v turnaji druhé místo a volejbalisté čtvrté. Tenistka Simona Heinová získala zlatou medaili ve dvouhře. Velmi potěšili atleti, kteří k jedné zlaté a jedné stříbrné ještě v sobotu přidali dvě zlaté a osm bronzových medailí. Výborných výsledků dosáhli již tradičně plavci (získali celkem pět zlatých, čtyři stříbrné a sedm bronzových medailí) a cyklisté (se třemi zlatými, pěti stříbrnými a dvěma bronzovými úspěchy).

„Z úspěchů sportovců našeho kraje mám velkou radost. Velmi si vážím všech medailistů. Velkou pochvalu si ale zaslouží všichni, protože každý se snažil vydat ze sebe maximum,“ řekl Jiří Struček, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblasti školství, mládež a sport, který se olympiády osobně zúčastnil.

V celkovém součtu získali sportovci Plzeňského kraje 15 zlatých, 11 stříbrných a 17 bronzových medailí a v  hodnocení krajů se zařadili na osmé místo. V sobotu večer byly olympijské hry ukončeny slavnostním ceremoniálem, diskotékou a ohňostrojem.

 

 


 Tým volejbalistek, který na olympiádě získal stříbrnou medaili.


 Zlatí házenkáři na Olomouckém náměstí.


 Náměstek hejtmana Jiří Struček při osobní gratulaci úspěšným plavcům.

 

Závěrečný ceremoniál na Andrově stadionu v Olomouci.