Mladí sportovci si z olympiády přivezli 4 zlaté, 2 stříbrné a 6 bronzových medailí

obrazek
11. března 2008 16:55, aktualizováno 15:55, Mgr. Jana Filípková
 

 

Ve čtvrtek 13. března od 15.00 hodin proběhne v Jednacím sále Zastupitelstva PK ocenění sportovců, kteří se zúčastnili a umístili na předních místech na Hrách 3. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2008, jež se uskutečnila na přelomu ledna a února letošního roku ve Zlínském kraji. První náměstek hejtmana Plzeňského kraje MVDr. Václava Červeného, který stál v čele organizačního výboru výpravy, předá mladým sportovcům diplom a věcný dar jako poděkování za vynikající reprezentaci Plzeňského kraje.

 

Plzeňský kraj obsadil sedm sportovních odvětví z 10 možných. Ze sedmi zúčastněných sportů jich šest získalo medailová umístění.

Nejúspěšnějšími sporty byly hokej, klasické lyžování a rychlobruslení. Mladí hokejisté z Plzeňského kraje v napínavém finále porazili Středočeský kraj a prohráli jen jediný zápas turnaje. Čtyři z nich dokonce byli nominováni do dorostové reprezentace České republiky.

Nejvíce medailí přivezli závodníci klasického lyžování  - 3 zlaté a 1 bronzovou a rychlobruslaři – 1 stříbrnou a 2 bronzové.

 

Nejúspěšnějšími sportovci výpravy Plzeňského kraje se stali:

Luděk  Šeller             klasické lyžování       3 zlaté medaile

Ondřej Zdrha              rychlobruslení           1 stříbrná, 1 bronzová

Michaela Hašová       snowboard                 2 bronzové medaile

 

Hry 3. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2008

 

Poděkování za vzornou reprezentaci Plzeňského kraje patří nejenom všem mladým sportovcům, ale i  jejich trenérům a rodičům.

V případě zájmu naleznete podrobnější informace na internetových stránkách www.olympic.cz/odm2008.