Na předkládání žádostí o podporu zbývá ještě týden

obrazek
07. března 2008 10:56, aktualizováno 09:56, Mgr. Jana Filípková
 

Ještě celý týden zbývá zájemcům o podporu z fondů Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad (ROP) na předkládání svých žádostí a projektů. Ty musejí doručit do pátku 14. března (do 12:00) na adresu Úřadu Regionální rady regionu NUTS II Jihozápad, který sídlí v českobudějovické Jeronýmově ulici, nebo na adresu Územního odboru implementace programu Plzeň, Americká 2719/3, 301 00 Plzeň.

„V pořadí už druhá výzva Regionálního operačního programu, pro niž jsou určeny téměř tři miliardy korun pro jihozápadní Čechy, se zaměřuje například na podporu dopravy, služeb či cestovního ruchu. Týká se celkem jedenácti základních oblastí podpory,“ uvedla Klára Böhmová, vedoucí odboru řízení programu Úřadu Regionální rady regionu NUTS II Jihozápad, která výzvu vyhlásila.

Připomněla, že v oblasti dopravy se mohou o finanční prostředky z programu ucházet projekty zaměřené na modernizaci regionální silniční sítě, rozvoj infrastruktury pro veřejnou dopravu a rozvoj místních komunikací. Oblast služeb zahrnuje podporu aktivit, souvisejících s rozvojem infrastruktury pro sociální integraci a zdravotnickou péči. Další tři oblasti podpory souvisejí s cestovním ruchem, konkrétně rozvoje infrastruktury cestovního ruchu, revitalizace památek a využití kulturního dědictví k rozvoji cestovního ruchu a dále rozvoje služeb cestovního ruchu, marketingu a produktů cestovního ruchu. O podporu prostřednictvím programu ROP se dále mohou ucházet ti, kteří se zaměří na rozvoj spádových center, například obnovu veřejných prostranství, a také žadatelé s projekty revitalizace částí měst a obcí. Poslední oblast podpory se týká rozvoje infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství.