Nárůst turistů v Plzeňském kraji

obrazek
15. června 2005 09:04, aktualizováno 08:04, Mgr. Jana Filípková
 

 

V pondělí 20. června od 13.00 hodin proběhne v zasedací místnosti Zastupitelstva Plzeňského kraje v 1. patře budovy Krajského úřadu PK v Plzni setkání informačních center Plzeňského kraje za účasti náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblasti cestovního ruchu, marketingu a neziskových organizací Mgr. Olgy Kalčíkové.

 „Jsem ráda, že i v letošním roce pokračujeme v pravidelném setkávání a mohu všem osobně poděkovat za práci, kterou v oblasti cestovního ruchu odvádějí, neboť také díky jejich usilovné činnosti došlo v Plzeňském kraji k meziročnímu nárůstu domácího cestovního ruchu o 140% a zahraničního o 106%, což nejsou zanedbatelné počty, co se týče turistů, kteří v našem kraji strávili více jak 3 dny“, podotkla Mgr. Olga Kalčíková.

Na úvod tohoto setkání bude všem přítomným představen nový vedoucí Odboru cestovního ruchu KÚPK pan Tomáš Kotora, který se ujal této funkce v únoru letošního roku.

Dalším bodem programu bude seznámení s dotačním programem na Podporu činnosti informačních center na území Plzeňského kraje, který i pro letošní rok vyhlásil Plzeňský kraj.

„V našem kraji působí cca 40 informačních center, jejichž kvalita poskytovaných služeb je rozdílná. Věřím, že tento program se stane jedním z motivačních faktorů pro informační centra, neboť získání finančních prostředků z něho je vázáno na plnění různých požadavků“, je přesvědčena náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje.

Další část jednání bude věnována koordinátorů cestovního ruchu – za turistický region Plzeňsko a Tachovsko vystoupí paní Ivana Loskotová z IC Zlaté slunce, za turistický region Šumava paní Kateřina Vlášková z RRA Šumava. S informacemi ze státní agentury CzechTourismu účastníky seznámí ředitelka odd. Public Relations PhDr. Sylva Jantarová a manager Public Relations Pavel Klicpera.

Před závěrečnou diskusí bude dán prostor zástupcům jednotlivých informačních center, aby mohli své kolegy seznámit s tím, co se jim povedlo v minulém období a co nového připravují na blížící se sezónu.