Návštěva německých úředníků na KÚPK

obrazek
12. června 2008 15:17, aktualizováno 14:17, Mgr. Jana Filípková
 

 

V rámci přeshraniční spolupráce mezi Plzeňským krajem a vládami Horního Falcka a Dolního Bavorska se uskuteční ve dnech 17. – 20. června druhá část výměnného pobytu úředníků.  V těchto dnech navštíví Krajský úřad Plzeňského kraje deset úředníků z odborů cestovního ruchu, regionálního rozvoje, dopravy, krizového řízení a zdravotnictví, z nichž osm bude z úřadu vlády Horního Falcka, jeden z vládního úřadu Dolního Bavorska a poslední člen delegace z místní kliniky.

Jako první měli v dubnu letošního roku možnost seznámit se a porovnat způsob úřadování na české a německé straně čeští úředníci z Krajského úřadu Plzeňského kraje na úřadu vlády Horního Falcka v Regensburgu. Nyní na oplátku přivítáme na Krajském úřadě PK německé úředníky. Během svého pobytu se seznámí nejenom s činností obdobných odborů, ale také si prohlédnou historické centrum města Plzně, navštíví rozvojovou průmyslovou zónu Borská pole, letiště v Líních, plzeňský pivovar.

Ve čtvrtek 19. června se v Plzni setkají i s prezidentkou Horního Falcka Brigitou Brunner, která poprvé oficiálně od svého jmenování v dubnu 2008 zavítá do Plzně na osobní pozvání hejtmana Plzeňského kraje MUDr. Petra Zimmermanna.

Tato výměna je financována českou stranou z programu INTERREG. Koordinátorem výměnné akce za českou stranu je radní Plzeňského kraje Ing. Jiří Kalista pro oblasti regionálního rozvoje, zemědělství a podpory fondů EU.

 

 

 

 

 

Program návštěvy:

 

 

úterý 17. června

 

10:00   příjezd účastníků do Plzně

10:15   prohlídka města (Synagoga, kostel, věž,...)

14:00   přivítání na KÚPK radním PK Ing. Jiřím Kalistou, prezentace cestovního ruchu + prezentace odboru regionálního rozvoje, oddělení územního plánování

15:00   návštěva rozvojové zóny Borská pole + letiště Líně

 

 

středa 18. června

 

8:30 – 9:15     prezentace odboru krizového řízení – Ing. Radek Svoboda

9:15 – 10:00   prezentace odboru školství, mládeže a sportu – JUDr. Jaroslava Havlíčková

10:00 – 10:45 prezentace

 

 

čtvrtek 19. června

 

8:30     prezentace

11:00   Brigita Brunner, prezidentka Horního Falcka, na oficiální návštěvě na KÚPK v Plzni

 

 

pátek 20. června

 

10:00 - 11:40  návštěva pivovaru