Návštěva vládní prezidentky Horního Falcka

obrazek
18. března 2009 18:44, aktualizováno 17:44,

Hejtmanka Milada Emmerová přivítala v Plzeňském kraji vládní prezidentku Horního Falcka Brigittu Brunner[1]. První setkání představitelek obou příhraničních regionů proběhlo ve středu 18. března 2009 ve velmi srdečné atmosféře.

    „Těším se na další shledání na začátku měsíce dubna v Regensburgu v rámci chystané Přeshraniční konference“, prohlásila hejtmanka Plzeňského kraje, která dnes dojednala i další setkání se zemským radou okresu Neustadt an der Waldnaab Simonem Wittmannem, který vládní prezidentku doprovázel při její návštěvě Plzeňského kraje.

    Po přijetí hejtmankou Plzeňského kraje a krátkém osobním seznámení si Brigitta Brunner se svým doprovodem prohlédla prostory historické budovy a zázemí divadla J. K. Tyla v Plzni.

    Na závěr svého programu se Brigitta Brunner zúčastnila zahájení výstavy Unie výtvarných umělců plzeňské oblasti a Hornofalckého uměleckého spolku Weiden „Bilance 2009“ v Západočeském muzeu v Plzni, nad kterou společně s hejtmankou Plzeňského kraje převzala záštitu.  Jedná se o největší prezentaci děl umělců z obou stran dříve neprostupné hranice. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost seznámit se s díly celkem  82 umělců z Plzeňska a 41 autorů z Horního Falcka. Výstava se koná v rámci 18. bavorsko-českých kulturních dnů 2009 ve Weidenu.

    Expozice nabízí široký pohled  na současnou regionální malbu, kresbu, grafiku, plastiku i na oblast užitého umění a designu. Vystavené exponáty si návštěvníci budou moci prohlédnout denně kromě pondělí do 13. dubna 2009.

 
    
    Srdečné uvítaní a předání kyticí.
   
   
   Hejtmanka Plzeňského kraje a vládní prezidentka Horního Falcka s doprovodem.

[1] Brigitta Brunner zastává funkci vládní prezidentky Horního Falcka od 1. dubna 2008.