Nizozemský velvyslanec v Plzeňském kraji

obrazek
26. března 2008 15:56, aktualizováno 14:56, Mgr. Jana Filípková
 

 

Ve středu 26. března navštívil Plzeňský kraj a město Plzeň velvyslanec Nizozemského království Jan Lucas van Hoorn v doprovodu náměstka ministra spravedlnosti ČR Martina Moulise.

V prostorách Krajského úřadu Plzeňského kraje byli přivítáni hejtmanem PK Petrem Zimmermannem, který jim představil náš kraj z geografického, ekonomického, populačního i přírodního hlediska. Zmínil blízkost hlavního města Prahy, postavení města Plzně v kraji, významné subjekty jako jsou např. Škoda Holding, ZČU či pivovar. Neopomněl dodat, že Plzeňský kraj, zejména oblast Šumavy, jsou častou cílovou destinací holandských turistů.

Námětem jejich dalšího rozhovoru byla mj.

-        otázka železniční dopravy

-        zaměstnanost v PK, kdy zahraniční investoři mají problém sehnat kvalifikované dělníky, neboť méně a méně lidí pracuje manuálně – i Holandsko muselo dříve řešit obdobné problémy

-        podzimní krajské volby

-        existence privátních věznic

-        evropská politiky, otázka přijetí / nepřijetí eura v ČR

-        současná politické situace v ČR

 

Jan Lucas van Holen je ve své funkci teprve necelé dva roky (od září 2006), nicméně během této doby soukromě zavítal se svou rodinou v Plzeňském kraji již např. do plzeňského pivovaru.

Na závěr setkání hejtman PK předal velvyslanci historickou číši a fotografickou knihu o Plzeňském kraji, která, věří, že „se stane inspirací k návštěvě dalších míst v našem kraji“.

Setkání Jana Lucase van Holena s hejtmanem PK

 

Podpis do Pamětní knihy PK