Noc kostelů 2011

obrazek
27. května 2011 10:02, aktualizováno 09:02, Mgr. René Zeithaml

Do nového víkendu vstoupí obyvatelé Plzně a okolních měst a obcí třetím ročníkem akce Noc kostelů. Ta se uskuteční na území celé republiky a poprvé i na Slovensku. 
V pátek 27. května jsou otevřeny dveře chrámů, kterých je v letošním roce rekordní počet 94, z toho 20 v Plzni.  Dalších 74 kostelů, ve kterých akce probíhá, se nachází na území Plzeňského, Karlovarského a části Středočeského kraje,  které územně patří do plzeňské diecéze - organizátora akce. Domažlice, Klatovy, Dobřany, Rokycany, Karlovy Vary, Cheb, Sokolov, Aš, Kladruby, Horšovský Týn – to jsou jen některá města, kde Noc kostelů proběhne.
Neváhejte a přijďte se podívat, jaké skvosty skrývají chrámy, které jsou dominantou našich měst a obcí. Nechte se vtáhnout atmosférou toho výjimečného večera, kdy naše kostely zazní hudbou mnoha žánrů a zpřístupní jinak zavřené prostory. Dopřejte si chvilku zastavení a zamyšlení, načerpejte pokoj, radost a novou sílu do Vašeho života“, napsal ve svém pozdravu účastníkům akce jeden z koordinátorů akce Noci kostelů v plzeňské diecézi, biskupský vikář pro pastoraci Krzysztof Dedek.
Zajímavostí letošního ročníku bude Poutnický pas nejen pro Plzeň, ale i nově pro Manětínsko, Čistecko a Jesenicko.
V Plzni pro účastníky akce bude zpřístupněna kyvadlová autobusová doprava.

Podrobnosti o programech v jednotlivých kostelech jsou na webových stránkách akce: www.nockostelu.cz.