Nové pracoviště pro strojní obory v Klatovech

obrazek
09. prosince 2009 17:15, aktualizováno 16:15, Mgr. Jana Filípková
 

 

Ve čtvrtek 10. prosince od 10.00 hodin proběhne v Klatovech, Šumavského 150 za účasti náměstka hejtmanky PK Ivo Grünera a radního PK Jiřího Stručka slavnostní otevření budovy pracoviště odborného výcviku kovooborů Integrované střední školy v Klatovech.

 

Radní PK Jiří Struček se symbolickým klíčem a ředitel ISŠ Klatovy

Radní PK Jiří Struček se symbolickým klíčem a ředitel ISŠ Klatovy

 

Slavnostní přestřižení pásky

                            Slavnostní přestřižení pásky

 

Integrovaná střední škola v Klatovech se soustavně věnuje zlepšování materiálního vybavení pro výuku. S tímto přístupem souvisí i výstavba nového areálu pro strojírenské obory. Z bývalého areálu Škoda Klatovy už zbyl jen jediný objekt – staré dílny pro zámečníky. Toto pracoviště ukončí koncem roku svoji dlouholetou činnost.

Toto nevyhovující pracoviště nahradily nové dílny, které vznikly v novém objektu v ulici Fr. Šumavského 150 v Klatovech. V prostoru před stávajícími autodílnami zde byla postavená nová budova, ve které jsou nové dílny pro zámečníky, obráběče a nástrojaře, pro výuku svařování a samozřejmě i odpovídající zázemí, jako jsou šatny, oddechová místnost, učebna apod. Spolu s pracovištěm pro automechaniky byl zde vytvořen komplexní areál pro výuku všech strojírenských oborů školy. Letos v lednu byly položeny základy stavby a do konce roku 2009 byl objekt dokončen.

Stavba vznikla za finanční podpory evropských fondů pro regionální rozvoj (ROP - jihozápad) a Plzeňského kraje.

 

Původní budova na Domažlické ulici

            Původní budova na Domažlické ulici                                        

 

Základy nové stavby

        Základy nové stavby v ul. Fr. Šumavského

 

Soubory ke stažení