Olympijský oheň dorazí do Plzně

27. května 2005 07:51, aktualizováno 06:51,

 Zveme Vás na slavnostní převzetí

 

ŠTAFETY OLYMPIJSKÉHO OHNĚ

v rámci 2. olympiády pro děti ČR, Brno 2005

 

v úterý 31. května 2005 ve 14:00 hodin

před budovou Krajského úřadu Plzeňského kraje, Škroupova 18, Plzeň.

 

Druhá letní dětská olympiáda proběhne ve dnech 21. – 26. 6. v Jihomoravském kraji a je dalším vyvrcholením projektu, který se zrodil na půdě Českého olympijského výboru. Poprvé se olympiáda dětí a mládeže uskutečnila v roce 2003 v Pardubickém kraji (letní) a v roce následujícím proběhla zimní olympiáda ve Středočeském kraji. Cílem je zapojení mladých lidí, především žáků základních škol, do sportovního a kulturního dění. Účastníci zažijí organizaci a atmosféru hodně podobnou skutečným olympijským hrám – slavnostní nástup, zapálení olympijského ohně, vztyčení olympijské vlajky, medailové ceremoniály, život v olympijské vesnici apod.

 

Výprava Plzeňského kraje bude sčítat 209 účastníků, z toho 175 závodníků a 34-členný doprovod. Plzeňský kraj pro krajskou výpravu uvolnil ze svého rozpočtu více jak 600 tisíc korun. Nominace účastníků z našeho kraje byla ponechána jednotlivým sportovním svazům.

Na minulé letní olympiádě v roce 2003 v Pardubickém kraji obsadili mladí sportovci Plzeňského kraje v konečném pořadí deváté místo se čtyřmi zlatými, osmi stříbrnými a dvěmi, resp. třemi bronzovými medailemi. Za sebou tak nechali mnohem početnější výpravy domácího Pardubického kraje, Prahy, Vysočiny a  Jihočeského kraje.

 

více:

http://www.plzensky-kraj.cz/article.asp?itm=24551

http://www.lodm2005.cz/