Osobnosti z Plzeňského kraje převzaly pamětní medaile

obrazek
07. listopadu 2010 21:45, aktualizováno 20:45,

Téměř stovka osobností z Plzeňského kraje převzala ve čtvrtek 4. listopadu na zámku Kozel pamětní medaili k 10. výročí založení HZS ČR.  Mezi oceněnými nechyběl hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec. V zastoupení za něj ocenění převzal radní Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Václav Šimánek. Medaili dále získali také ředitel Krajského úřadu Plzeňského kraje Jiří Leščinský a tajemník Bezpečnostní rady Plzeňského kraje, policejní ředitel Krajského ředitelství v Plzni Jaromír Kníže a mnoho dalších osobností, které úzce s HZS Plzeňského kraje spolupracují či spolupracovali.

Hasičský záchranný sbor České republiky slaví tento rok deset let od svého založení. Právě při této příležitosti udělil pamětní medaile. Mezi oceněnými osobnostmi jsou starostové obcí, příslušníci policie, lékaři, členové sboru dobrovolných hasičů, stávající i bývalí příslušníci HZS Plzeňského kraje a mnoho dalších. „Těch, co nám pomáhají, jsou desítky, stovky, nelze ocenit všechny. My si pomoci všech nesmírně vážíme, děkujeme za ni a doufáme že naše spolupráce bude pokračovat i do budoucna,“ řekl v úvodu ceremoniálu ředitel HZS PK František Pavlas.

 

Posláním Hasičského záchranného sboru České republiky je chránit životy a zdraví obyvatel a majetek před požáry a poskytovat účinnou pomoc při mimořádných událostech. 

 

zprava:V.Šimánek,J.Leščinský,P.Rödl