Otevření obchvatu města Třemošná

obrazek
28. června 2011 15:32, aktualizováno 14:32, Mgr. René Zeithaml

28. června 2011 byla slavnostně otevřena nová přeložka silnice I/27, která je řešena jako západní obchvat města Třemošná.
Slavnostního otevření se zúčastnilo mnoho osobností veřejného života v Plzeňském kraji. Pásku za Plzeňský kraj přestřihl první náměstek hejtmana PK pro dopravu Jaroslav Bauer. „Silnice I/27 je významný dopravní tah s převažujícím tranzitním charakterem dopravy. Je součástí vybrané silniční sítě České republiky a zároveň trasou propojující Plzeňský, Středočeský a Ústecký kraj se státní hranicí s Německem. Byli bychom rádi, kdyby bylo v našem kraji otevřeno více takových úseků, aby se zlepšila nevyhovující silniční síť a ulevilo se tak dalším obcím v regionu“, uvedl Jaroslav Bauer.
Celková délka obchvatu je 3 844 metrů. Na trase je jedna mimoúrovňová a dvě úrovňové křižovatky a šest mostních objektů. Stavba byla realizována jako jeden funkční celek. Součástí stavby jsou také přeložky inženýrských sítí, vegetační úpravy a rekultivace.


Přestřižení slavnostní pásky se zúčastnil spolu se zástupci investora, stavební společnosti a starosty Třemošné i náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Jaroslav Bauer (uprostřed)

 


Pohled na nový obchvat

 


Návštěvníci slavnostního otevření se mohli po novém úseku projet historickými vozidly

 


Mapka nového úseku silnice I/27 u Třemošné

 


Slavnostního otevření se zúčastnilo mnoho osobností veřejného života v Plzeňském kraji.