Pamětní odznak Ministerstva obrany Ruské federace

obrazek
20. listopadu 2009 11:26, aktualizováno 10:26, Mgr. Jana Filípková
 

 

Jako druhý občan České republiky obdržel Ing. Milan Jenčík z Odboru krizového řízení Krajského úřadu Plzeňského kraje z rukou prvního tajemníka Velvyslanectví Ruské federace Anatolyje Tomnikova pamětní odznak Ministerstva obrany Ruské federace za poskytnutou pomoc a spolupráci při doplňování údajů o válečných hrobech Ruska na území Plzeňského kraje.

Předložený seznam míst evidovaných Ministerstvem obrany Ruské federace obsahující 15 lokalit byl doplněn Krajským úřadem Plzeňského kraje o dalších 41. „V současné době na základě dohledání v albumech ze 70-tých let minulého století bylo nově zjištěno dalších 5 míst, které budou předmětem místního šetření, tzn. ověření, zda ještě existují apod.“, uvedl Milan Jenčík, který dodává: „Další spolupráce se předpokládá v pomoci sestavit publikaci týkající se válečných hrobů Rudé armády (hrobů s ostatky) evidovaných a pohřbených ve správním obvodu kraje.

Dílo by mělo být vydáno k 65. výročí ukončení 2. světové války a vítězství nad fašistickým Německem. Zároveň by  mělo posloužit jako pilotní projekt pro ostatní kraje České republiky.“

Tajemník Velvyslanectví Ruské federace Anatolyje Tomnikov zakončil svou cestu v Plzeňském kraji návštěvou Vojenského muzea na demarkační linii v Rokycanech, kde mj. přislíbil pomoc při zajišťování nových exponátů do ruské expozice zaměřené na období 2. světové války.

 

             Pamětní odznak Ministerstva obrany Ruské federace

                                Pamětní odznak Ministerstva obrany Ruské federace