Plán odpadového hospodářství Plzeňského kraje

obrazek
01. dubna 2004 11:20, aktualizováno 10:20, Mgr. Jana Filípková
 

 

 

 

Plán odpadového hospodářství Plzeňského kraje je významným dokumentem, jehož cílem je určit směr nakládání s odpady v území kraje[1].

Plán odpadového hospodářství každého kraje musí vycházet a respektovat Plán odpadového hospodářství České republiky, a to především ve své  tzv. závazné části. Právě závazná část, ve které jsou u jednotlivých druhů a kategorií odpadů navrženy cíle a opatření z hlediska území kraje bude podkladem pro návrh vyhlášky Plzeňského kraje o systému nakládání s odpady na území Plzeňského kraje. 

Cílem úterního veřejného projednání[2] je seznámení veřejnosti s tímto dokumentem, jeho projednání a získání připomínek z řad sociálně ekonomických partnerů na poli regionálního rozvoje, zástupců státní správy, samosprávy, občanského sektoru a široké veřejnosti. Veřejnost bude rovněž seznámena s posouzením plánu odpadového hospodářství na životní prostředí.

Pro všechny zájemce či účastníky jednání je návrh Plánu odpadového hospodářství PK k dispozici v plné verzi od 30. března 2004 na internetových stránkách společnosti Bohemiaplan, s.r.o.: www.bohemiaplan.cz 

Do Plánu odpadového hospodářství Plzeňského kraje lze rovněž osobně nahlédnout na následujících adresách:

·        Krajský úřad Plzeňského kraje, Škroupova 18, Plzeň - Odbor životního prostředí, kancelář číslo 340, třetí patro.

·        Bohemiplan, Částkova 73, Plzeň, vrátnice společnosti (přízemí).

 

 

 

 



[1]   Jeho zpracování bylo provedeno na základě zákona č.185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění.Zadavatelem Plánu odpadového hospodářství je Plzeňský kraj. Jeho zpracovatelem je společnost Bohemiaplan, s.r.o., která byla vybrána na základě výsledků výběrového řízení. Na zpracování dokumentu se významně podílí i Regionální rozvojová agentura Plzeňského kraje, o.p.s. a společnost BRM, s.r.o. Plán OH Plzeňského kraje je zpracováván od července 2003 a jeho dokončení  a předání zadavateli proběhne v dubnu roku 2004.

 

[2]           Veřejné projednání bude zahrnovat podrobné představení návrhu POH kraje, výsledky posouzení vlivu plánu odpadového hospodářství na životní prostředí a následnou diskusi s prostorem všech účastníků pro podání připomínek.

Výsledky diskusní části, všechny připomínky a náměty vznesené z  pléna budou shrnuty (všechny připomínky budou zaznamenávány do tzv. připomínkového listu) a předány zpracovateli k zapracování.