Plzeňská tyčka

obrazek
26. srpna 2010 13:51, aktualizováno 12:51,

Radní Plzeňského kraje pro oblasti školství, mládež a sport Jiří Struček navštívil 25.8.2010 na náměstí Republiky v Plzni mezinárodní exhibiční mítink ve skoku o tyči „Plzeňská tyčka.“ Akce, kterou Plzeňský kraj také spolufinancoval, byla zařazena do celorepublikové a mezinárodní kampaně Sport proti drogám.
„Motto sportem proti drogám plně podporuji, protože podle mého názoru skutečně platí - kdo si hraje, nezlobí. Atletika navíc patří mezi sporty, které Plzeňský kraj dlouhodobě podporuje. Jsem rád, že se Plzeňská tyčka v Plzni koná a doufám, že dnešním dnem založí novou tradici,“ dodal Radní Jiří Struček.
První ročník Plzeňské tyčky vyhráli podle očekávání favorité Michal Balner a místní rodačka Jiřina Ptáčníková (je 5. ženou z MS v Dauhá), stejně jako nedávnou Pražskou tyčku.  Balner v Plzni ovšem svůj pražský výkon 572 cm nepřekonal. V Plzni se mu podařilo zdolat 560 cm.
Na mítinku se představili sportovci nejen z České republiky, ale také např. z USA. Na příkladech těchto úspěšných sportovců organizátoři mohou ukázat, že aktivní sportovní činností a vyplněním volného času sportem je možné předejít a vyvarovat se užívání drog a dalších návykových látek.
Pořadatelem akce byl otec slavné tyčkařky František Ptáčník, který je rovněž sportovcem.

 

                              Úvodní slovo radního Jiřího Stručka                                                

Gratulace Jiřího Stručka

O zábavu se starali Josef Kožnar a Jacek Přibáň