Plzeňská tyčka

obrazek
14. července 2011 11:01, aktualizováno 10:01,
13. července 2011 se konal již druhý ročník exhibice závodu skoku o tyči.  Plzeňskou tyčku finančně podpořil také Plzeňský kraj.  Náměstek hejtmana pro oblast školství, mládež a sport Jiří Struček  fandil závodníkům přímo na plzeňském náměstí, kde se celý mítink uskutečnil.

Plzeňská tyčka je krásná a jedinečná akce nejen pro sportovce tyčkaře, ale i pro diváky, kteří mohou v neobvyklých podmínkách vidět sportovce světových kvalit a dostat se do jejich bezprostřední blízkosti. Doufám, že si závodníci i diváci odnášejí z letošního ročníku jen samé pozitivní zážitky a věřím, že se všichni můžeme těšit na další úspěšné ročníky. Pokud budou mít diváci o tyto výjimečné akce zájem, bude je Plzeňský kraj i nadále podporovat.“ uvedl Jiří Struček

Soutěži s mezinárodní účastí kralovala mezi ženami plzeňská rodačka Jiřina Ptáčníková, která vytvořila skokem 431 cm rekord závodu. Mezi muži zvítězil výkonem 581 Jan Kudlička a získal tak třetí nejlepší výkon ve světových tabulkách. Více informací o Plzeňské tyčce najdete na www.plzenskatycka.cz.

 

Jiřina Ptáčníková při úspěšném skoku

Jan Kudlička děkuje divákům za podporu

Jiří Struček s vítězem Janem Kudličkou