Plzeňský kraj jako jediný kraj v ČR uzavřel dohodu s více NO

obrazek
27. května 2010 12:02, aktualizováno 11:02,


Dne 26.5.2010 došlo na KÚPK ke slavnostnímu podpisu Dohody o spolupráci mezi Plzeňským krajem a neziskovými organizacemi. Dohodu podepsala hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová, za přítomnosti poradce Rady PK pro oblast neziskové organizace (NO) a předsedy komise pro NO Radislava Neubauera, a zástupci jednotlivých neziskových organizací.
Cílem dohody je vytvoření partnerství mezi územním samosprávným celkem a nestátními neziskovými organizacemi, jejich vzájemná podpora a spolupráce ve prospěch obyvatel Plzeňského kraje.
„Plzeňský kraj zvolil jako jediný v republice podobu dohody, která zahrnuje spolupráci s více neziskovými organizacemi najednou. Jejich existence je důležitá nejen v Plzeňském kraji. Každé dobrovolnické práce si nesmírně vážím a je třeba ji podpořit,“ dodává hejtmanka Milada Emmerová.
Za Asociaci nestátních neziskových organizací Plzeňského kraje dohodu podepsali Bc. Ladislav Krajdl a Mgr. Tomáš Havlík, za Plzeňskou krajskou radu dětí a mládeže Mgr. Marie Platzká, za Amare Čhave - Asociaci romských občanských iniciativ Ivan Koky, Radu seniorů České republiky zastupuje v PK Ing. František Hála a Národní radu osob se zdravotním postižením České republiky o.s Marie Hrdličková.
Koordinátorem pro styk s nestátními NO je za Plzeňský kraj Bc.Jindra Radová, která v současné době eviduje NO a připravuje databázi NO PK.

 

Setkání před podpisem Dohody

Hejtmanka M.Emmerová předává Dohodu I.Kokymu

Za Plzeňskou krajskou radu dětí a mládeže přebírá Dohodu Marie Platzká