Plzeňský kraj láká k aktivní dovolené

obrazek
05. prosince 2003 15:09, aktualizováno 14:09, Mgr. Jana Filípková
  

 

Plzeňský kraj se od 8. do 11. ledna 2004 již potřetí aktivně zúčastní cestovního veletrhu Regiontour 2004 na brněnském výstavišti. Každoročně se zde odborné i široké veřejnosti prezentují všechny významné české cestovní kanceláře i řada zahraničních, všechny kraje České republiky, zahraniční města a regiony, zahraniční touroperátoři a úřady pro cestovní ruch z tuzemska i zahraničí, cestovatelé a další. Osobně se veletrhu účastní jak české politická špička, tak i zástupci Evropské unie.

Obdobně jako v předcházejícím roce bude mít Plzeňský kraj společnou expozici[1] s Jihočeským krajem v pavilonu B brněnského výstaviště o velikosti 200 m2 s propojujícím prvkem Šumavy.

Přestože oproti loňskému roku je výstavní plocha PK zmenšena o 50 m2 , umožnili jsme v rámci naší prezentace představení i dalším spoluvystavovatelů. Konkrétně se jedná o Město Plzeň, Domažlice, Horaždovice, Klatovy, Železnou Rudu, Rokycany, Sušici, Tachov, Kralovice (Severní    Plzeňsko), Kdyni, Horšovský Týn (Chodsko) a společnost AgAkcent (venkovská turistika). Rádi bychom přivítali i zástupce zahraničních partnerských regionů jako je Itálie (Bergamo), Švédsko a Německo.

Věříme, že návštěvníky veletrhu přiláká k našemu stánku nejen zajímavá expozice a rozmanitost nabízených propagačních materiálů, ale i lidové kapely z kraje, ukázky malování keramiky a zručná práce krajkářky.

Plzeňský kraj na veletrhu představí projekty Gastronomické trasy města Plzně, dětem určený projekt Pohádková země Brčálník, putování po hradech, venkovskou turistiku, památky lidové architektury a skanzen v Chanovicích, Židovskou cestu, dále vodácké trasy a lyžařské běžecké tratě na Šumavě - v Srní, Modravě, Kvildě, Železnorudsku apod. Jsme přesvědčeni, že pestrá nabídka našeho kraje osloví širokou veřejnost a ovlivní jejich rozhodnutí strávit aktivní dovolenou právě v Plzeňském kraji!



[1] Na podzim roku 2002 proběhlo výběrové řízení na veřejnou zakázku „Realizace společné expozice Plzeňského a Jihočeského kraje“. Komise pro posouzení a hodnocení nabídek vybrala jako nejvýhodnější nabídku návrh českobudějovické firmy BENT s.r.o., která byla již v minulém roce realizována.