Plzeňský kraj podpořil půdní vestavbu Gymnázia na Mikulášském náměstí

obrazek
02. září 2010 18:37, aktualizováno 17:37,

Slavnostního otevření půdní vestavby Gymnázia na Mikulášském náměstí v Plzni se ve čtvrtek 2. září zúčastnili zástupci Rady Plzeňského kraje-náměstek hejtmanky Ivo Grüner, radní Dagmar Terelmešová, Jiří Struček ,Václav Šimánek a Václav Koubík.
Díky projektu z dotací EU v půdní vestavbě vzniklo sedm nových odborných učeben, kabinety pro učitele a potřebné technické a sociální zázemí. Celkové náklady činily bez mála 30 milionů korun. Většinu peněz získalo gymnázium z operačního programu ROP NUTS II Jihozápad, oblast podpory 2.4.  7,5% financoval Plzeňský kraj, který celý projekt také předfinancoval.
„ Gratuluji panu řediteli a zároveň mu děkuji, protože bez jeho iniciativy by k dnešnímu setkání nedošlo. Jsem rád, že se takovým projektům jako je tento daří získat podporu z fondů EU. Přejme si všichni, abychom se u takovýchto příležitostí potkávali častěji, “ neskrýval radost z úspěchu gymnázia náměstek Ivo Grüner.
Díky novým prostorám dochází k efektivnímu zkvalitnění výuky; umožní používání většího množství moderních metod při vyučování a zároveň způsob výuky vyžadující velký prostor. Učebny nabízí dotykové tabule, projekční techniku a notebooky pro žákovskou práci při vyučování. Učebny mohou být využívány i pro řadu mimoškolních aktivit.

Učebna češtiny

J.Struček,D.Terelmešová,V.Šimánek,V.Koubík

Učebna výpočetní techniky

Radní D.Terelmešová v učebně dějepisu

I.Grüner,D.Terelmešová

V.Koubík, D.Terelmešová