Plzeňský kraj podporuje Centrum Bavaria Bohemia

obrazek
18. října 2010 17:59, aktualizováno 16:59,

Na KÚPK dne 18.10.2010 přijal hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec společně s radními Václavem Koubíkem a Petrem Smutným zástupce Centra Bavaria Bohemia (CeBB) v Schönsee –ředitele Hanse Eibauera a reprezentanta Plzeňského kraje v CeBB Václava Vrbíka. Ti informovali představitele kraje o průběhu projektu Kultura bez hranic. Tento INTERREG projekt funguje od roku 2006. Ve spolupráci se Západočeským muzeem v Plzni a v koordinaci s oddělením kultury a památkové péče Krajského úřadu Plzeňského kraje jej vypracovalo CeBB.
Hejtman Milan Chovanec zdůraznil význam projektu: „Po nedávných jednáních v Horní Falci a Dolním Bavorsku, hodnotím projekt jako stěžejní. Plzeňský kraj má zájem dále spolupracovat s CeBB a podpořit projekt.“

Plzeňský kraj přislíbil poskytnutí dotace na provoz CeBB na rok 2011 a do budoucna také uzavření dohody mezi PK a Centrem Bavaria Bohemia o víceletém grantu.
Centrum Bavaria Bohemia se pořádáním četných kulturních akcí snaží naplnit svoji základní myšlenku – nežít jen vedle sebe, ale aktivně společně. Smyslem kulturních zájezdů je seznámit bavorské publikum s kulturní nabídkou České republiky a upozornit na zajímavé výletní cíle.
„Od nástupu do své funkce jsem byl přeshraniční spolupráci velmi nakloněn a do budoucna si přeji její pokračování a další prohloubení,“ dodává radní Václav Koubík.
Ředitel CeBB Hans Eibauer vyjádřil své díky a spokojenost s dosavadní spoluprací a zároveň připojil pozvání na oslavy 5.výročí fungování tohoto kulturního centra v Schönsee. Oslavy se budou konat 25.3.2011.

tlumočník Radim Hrůša se zástupci CeBB

společné jednání

P.Smutný,M.Chovanec,V.Koubík se zástupci CeBB

Václav Vrbík, Hans Eibauer