Plzeňský kraj podporuje mládežnický hokej

obrazek
06. května 2011 09:18, aktualizováno 08:18,

Deklarace o spolupráci  mezi Plzeňským krajem a HC Plzeň 1929 byla podepsána 5.5.2011 v ČEZ Aréně hejtmanem Plzeňského kraje Milanem Chovancem, jeho náměstkem Jiřím Stručkem, generálním manažerem klubu Martinem Strakou a klubovým prezidentem o.s. mládeže Tomášem Tesařem. Plzeňský kraj je generálním partnerem mládežnických družstev. Plzeňský kraj přispěl hokejové mládeži částkou 3 miliony korun. Cílem deklarace je vzájemná spolupráce smluvních stran na podpoře kvalitní výchovy, materiálního zabezpečení a současně zlepšení tréninkových podmínek mládežnických družstev HC Plzeň 1929.
„Plzeňský kraj chce podporovat sportující mládež a to nejen tu hokejovou. Spolupracujeme také s fotbalovým, florbalovým i basketbalovým družstvem a připravují se spolupráce i v oblasti házené, atletiky a dalších. Sport je nejen drogová prevence, ale kolektivní sport formuje osobnost dítěte ke kamarádství, disciplíně a zodpovědnosti, “ řekl hejtman Milan Chovanec po podpisu deklarace.

Generální manažer klubu Martin Straka představil při dnešní slavnostní události družstvo mládeže a jejich úspěchy v republikových soutěžích. Novinářům se také představili nové posily A týmu. Na západ Čech přichází čtyřiatřicetiletý Ondřej Kratěna, který naposledy působil v dresu pražské Sparty, Adam Svoboda a František Kaberle.
Hejtman společně  s náměstky Jiřím Stručkem , Ivo Grünerem a radními Václavem Šimánkem a Miroslavem Brabcem pak vyzkoušeli střelbu na branku. Na ploše už chyběl led, musel tedy stačit tenisový míček.

M.Chovanec si vyměňuje dohodu o spolupráci s M.Strakou

setkání s mládežnickými družstvy v ČEZ aréně

T.Tesař, M.Chovanec a M.Straka

hejtman vyzkoušel střelbu na bránu

Jiří Struček a Václav Šimánek

I.Grüner střílí na bránu