Plzeňský kraj se představí v Římě

obrazek
22. října 2007 10:55, aktualizováno 09:55, Mgr. Jana Filípková
 

  

Při příležitosti výročí vzniku Československé republiky se Plzeňský kraj za účasti hejtmana MUDr. Petra Zimmermanna ve dnech 23. a 24. října představí na Velvyslanectví ČR v Římě. Společně s krajem se bude prezentovat také město Plzeň a partneři Plzeňského kraje - společnosti BOHEMIA SEKT, a. s. a Plzeňský Prazdroj, a. s.

 

V úterý 23. října proběhnou dvě prezentace. Dopolední je určena pro představitele a zástupce cestovních kanceláří, ubytovacích zařízení, mediální vydavatele a zástupce odborně zaměřených časopisů pro cestovní ruch, gastronomii, nápojový průmysl, dále vydavatelům a zástupcům deníků a tiskových kanceláří a pro zástupce českých společností v Římě. Pozvaným hostům a odborníků bude představen Plzeňský kraj z hlediska ekonomického a hlavně z pohledu rozvoje a možností cestovního ruchu.

Tentýž den večer se uskuteční slavnostní setkání u příležitosti výročí vzniku České republiky za účasti reprezentantů zastupitelských úřadů a velvyslanectví, diplomatů a dalších osobností. Zde se kraj bude prezentovat svými originálními produkty - jedinečným pivem Pilsner Urquell a ušlechtilými sekty společnosti BOHEMIA SEKT, a.s. Chybět nebude ani typická krajová gastronomie jako je šumavská bramborová polévka, svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a brusinkami, pečená vepřová na černém pivě s červeným zelím a knedlíky, bramborová buchta, tvarohové knedlíky s povidly, krchlebské a svatební koláčky a další krajové dobroty, které pro kraj zajistí kuchyně Restaurace Na Spilce.

 

Následující den, ve středu 24. října proběhne setkání s krajany a zástupci krajanských spolků, kterým bude opět v prezentační podobě představen Plzeňský kraj s městem Plzní a se svými partnery Plzeňským Prazdrojem, a.s. a BOHEMIA SEKTEM, a.s., včetně jejich reprezentačních marketingových spotů.