Plzeňský kraj v mapách

obrazek
19. listopadu 2003 18:01, aktualizováno 17:01, Mgr. Jana Filípková
 

Na středu 19. listopadu připadá osvětová akce „Den GIS[1]“. Plzeňský kraj obdobně jako v předcházejících dvou letech[2] se rozhodl aktivně přistoupit k této akci a ve vstupním vestibulu KÚPK uspořádal volně přístupnou výstavu pod názvem „Plzeňský kraj v mapách“.

Výstava návštěvníkům představuje ukázky mapových příloh různých projektů, koncepcí a studií zpracovávaných Plzeňským krajem, různé pohledy na Plzeňský kraj v oblastech životního prostředí, dopravy, regionálního rozvoje, ukázky funkčních aplikací GIS a ukázky používaných dat. Jednoduchou formou vysvětluje, co to jsou geografické informační systémy. 

Návštěvníci mají i možnost prohlédnout si prostřednictvím počítače umístěného u výstavních panelů interaktivní mapy publikované na mapového serveru Plzeňského kraje mapy.kr-plzensky.cz.

Výstava byla slavnostně zahájena ve středu 19. listopadu a potrvá až do 3. prosince letošního roku.

Během slavnostního zahájení výstavy



[1] „Den GIS“ je významná událost, při které uživatelé technologie geografických informačních systémů otevírají dveře školám, kolegům a široké veřejnosti, aby ukázali konkrétní aplikace vytvořené touto důležitou technologií. Každý rok pořádá „Den GIS“ tisíce firem a škol po celém světě a informují miliony dětí i dospělých o přínosu geografie.

Cílem „Dne GIS“ je především popularizovat celosvětově technologii geografických informačních systémů, která ovlivňuje náš každodenní život, umožňuje lépe porozumět všemu, co nás obklopuje a především integruje informace.

[2] Bližší informace o loňském „Dni GIS“ naleznete na adrese:

http://www.kr-plzensky.cz/article.asp?itm=489