Pojekty 5.výzvy ROP Jihozápad budou přehodnoceny

obrazek
21. května 2010 15:47, aktualizováno 14:47,

Dnes se na KÚPK konala tisková konference po jednání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad za přítomnosti předsedkyně Výboru, hejtmanky Plzeňského kraje Milady Emmerové a členů Výboru -náměstka Ivo Grünera  a zastupitelky PK Zdeňky Liškové.
Výbor Regionální rady zastoupený na plzeňské straně sedmi členy a na strsně Českých Budějovic pěti členy, schválil -na základě doporučení ministra financí Eduarda Janoty,  kompletní přehodnocení všech projektů, které byly předloženy v 5. výzvě ROP Jihozápad. Výbor zároveň zrušil své usnesení z loňského listopadu, kterým schválil k podpoře seznam 177 úspěšných žádostí.

Výbor Regionální rady dále schválil změnu některých metodických principů, které vyplynuly z jednání se zástupci Ministerstva pro místní rozvoj. Mimo jiné bude zrušeno námitkové řízení členů Výboru Regionální rady. Projekty 5. výzvy pak budou vedle interních hodnotitelů Úřadu Regionální rady bodovat i hodnotitelé externí, jejichž seznam bude schválen ministerstvem pro místní rozvoj.

Samotný proces přehodnocení projektů 5. výzvy se naplno rozběhne v červnu poté, kdy Výbor Regionální rady schválí aktualizovaný operační manuál. Přehodnocení projektů bude ukončeno nejpozději do 30. září 2010.