Poslední setkání zastupitelů

05. listopadu 2004 14:11, aktualizováno 13:11,

Ve středu 3. listopadu 2004 se v budově Západočeského muzea naposledy v tomto volebním období sešli Zastupitelé Plzeňského kraje.

Hejtman Plzeňského kraje Petr Zimmerman všem přítomným zastupitelům poděkoval za jejich čtyřletou práci. "Strávili jsme společně několik let, ať už to bylo v koalici či v opozici, a proto bych Vám chtěl vyjádřit své osobní díky za kultivovaný a věcný přístup k řadě otázek, které jsme společně řešili," řekl na posledním setkání hejtman Petr Zimmermann. Práci během prvních čtyř let fungování krajů zhodnotili i zástupci všech politických stran v zastupitelstvu.

 

Poté si zastupitelé prohlédli Západočeské muzeum v Plzni, kterým je provedl ředitel PhDr. František Frýda. Navštívili opravené pravé křídlo budovy, ale také druhou polovinu budovy, která na rekonstrukci teprve čeká. Prohlédnout si mohli také unikátní vzorek plavuně Lepidodendron lycopodioides, která byla nalezena v průběhu paleontologických vykopávek v katastru obce Přívětice na Radnicku v roce 2002. Otisky několika větví plavuně Lepidodendron lycopodioides jsou dlouhé 1,2 m. Jedná se o koncové větve, které tvořily korunu stromu vysokého cca 9 m. Plavuň je stará cca 310 miliónů let a spadá do období karbonu.

 

Noví členové Zastupitelstva Plzeňského kraje vzejdou z krajských voleb, které se konají ve dnech 5. - 6. 11. 2004.

 

Společná fotografie Zastupitelů Plzeňského kraje.

 

Západočeským muzeem provedl zastupitele ředitel muzea PhDr. František Frýda.

 

Zastupitelé si prohlédli i unikátní 310 miliónů let starou plavuň Lepidodendron lycopodioides.