Předání osobního automobilu

obrazek
15. července 2009 16:15, aktualizováno 15:15, Mgr. Jana Filípková
 

 

 

Ve středu 15. července představitelé SÚS Rokycany předali zástupcům Dětského domova ve Staňkově osobní automobil Škoda Octavia.

 

Správa a údržba silnic v Rokycanech nabídla zmíněný osobní automobil na základě investičního plánu na rok 2009 a obnovy svého vozového parku k odprodeji v rámci Plzeňského kraje.

 

Zájem projevil Dětský domov ve Staňkově. SÚS podala žádost Radě Plzeňského kraje o bezúplatný převod. Automobil od dnešního dne tak bude využíván pro potřeby „Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Robinson“ v Klenčí pod Čerchovem[1]. Jedná se o detašovaného pracoviště Dětského domova ve Staňkově.

 

Osobní automobil umožní zkvalitnit práci zařízení, které pomáhá dětem, které se ocitly v tísni. Jedná se o děti bez jakékoliv péče, bez péče přiměřené věku, děti, jejichž život, zdravotní stav, přiměřený vývoj či základní práva jsou vážně ohrožena. Důležité je, že u těchto dětí není nařizována ústavní výchova.

 

Usnesením rady Plzeňského kraje byla žádost dětského domova o bezúplatný převod schválena a předání automobilu se uskutečnilo dnes v areálu Správy a údržby silnic Rokycanech za přítomnosti zástupců dětského domova - Jarmily Hodanové, zastupující ředitelku PaedDr. Janu Koubovou, vychovatele Luďka Černého a zástupců SÚS Rokycany -  ekonoma  Ing. Jaromíra Chaluše a  Jana Pavláska, mistra dopravy.

 

 

 

 

 



[1] Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Robinson v Klenčí pod Čechovem, které sídlí na adrese Klenčí p. Čerchovem 117, kontaktní telefon: 379 492 103, mobil: 602 194 154, zahájilo svou činnost 15. února 2008.

Poskytovaná péče je pro děti zpravidla ve věku od 3 do 18 let, v nutných případech a při příjmu sourozeneckých skupin je možné přijmout i dítě mladší 3 let. Péče o děti jej zajištěna personálem s odborným pedagogickým a psychologickým vzděláním.