Předání zkušeností z oblasti školství

obrazek
10. března 2008 17:01, aktualizováno 16:01, Mgr. Jana Filípková
 

 

V úterý 11. března zavítá do Plzeňského kraje sedmičlenná delegace z Quzhou, z města ležícího v čínské provincii Zhejiang[1] tvořená představiteli města, místní univerzity a vzdělávacích institucí.

Představitele čínské delegace ráno v 10.00 hodin přivítá před budovou Hotelové školy Plzeň náměstek hejtmana PK MVDr. Václav Červený společně s ředitelem školy Mgr. Miroslavem Širokým. Po prohlídce školy bude následovat diskuse týkající se školství a možné spolupráce. Společný pracovní oběd bude ukázkou praktické výuky ve škole – stolování, obsluhování, přípravě pokrmů..

Návštěva v kraji bude zakončena prohlídkou univerzitního areálu Západočeské univerzity v Plzni, včetně laboratoří, na Borských Polích, diskusí o vysokém školství obecně a navázání možné spolupráce mezi univerzitami.

Cílem pracovní návštěvy čínské delegace z provincie Zhejiang je

-                 seznámení se s řízením výukových programů a odboru školství na krajské úrovni.

-                 pravomoc školského úřadu při naplňování celostátního vzdělávacího programu.

-                 navázání možné spolupráce ve školské výměně na úrovni Plzeňského kraje a provincie Zhejiang, districtu Quzhou.

-                 seznámení se s celkovou úrovní vzdělání v Plzeňském kraji.

 

Program návštěvy:

 

10:00 - návštěva a prohlídka Hotelové škole Plzeň, diskuse

11:30 - pracovní oběd s pokračující diskusí

12:45 - návštěva a prohlídka areálu Západočeské univerzity v Plzni, diskuse

14:30 - konec návštěvy

 

 Mapa Čínské lidové republiky z vyznačenou provincií Zhejiang

Mapa Čínské lidové republiky s vyznačenou provincií Zhejiang

 

 



[1] Plzeňský kraj a čínská provincie Zhejiang uzavřela v červenci 2007 „Deklaraci o navázání přátelského vztahu“ vycházející z diplomatických styků mezi Českou republikou a Čínskou lidovou republikou se záměrem dále pozvednout a rozvíjet přátelství a spolupráci mezi těmito regiony a společně vynaložit úsilí k podpoře osobních přátelských kontaktů, navazování ekonomických a obchodních vztahů a k aktivnímu uskutečňování výměn a spolupráce na poli vědy, techniky, kultury, vzdělávání, cestovního ruchu apod.