Předsedou RRRSJ NUTS II Jihozápad je hejtman Plzeňského kraje

obrazek
08. září 2006 16:14, aktualizováno 15:14, Mgr. Jana Filípková
 

  

Historicky prvním předsedou Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Jihozápad, jež bude odpovědná za přípravu programu pro čerpání peněz z evropských fondů v období 2007 až 2013, je hejtman Plzeňského kraje Petr Zimmermann. Na jednání v Českých Budějovicích se na tom dnes shodli členové šestnáctičlenného výboru rady, složeného ze zástupců Plzeňského a Jihočeského kraje. Místopředsedou rady je jihočeský hejtman Jan Zahradník.

„Pokud bude vše dobře fungovat, tak by tudy mohly ročně protéct až dvě miliardy korun,“ řekl Petr Zimmermann.

Regionální rada bude mít sídlo v Českých Budějovicích a pobočkou v Plzni. Má právní subjektivitu, vlastní zaměstnance a rozpočet. Její orgány – výbor a předseda – jsou voleni z řad zastupitelů krajů.

 

Z jednání Regionáoní rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihozápad

 

Členové výborů byli zvoleni v Jihočeském kraji na červencovém, v Plzeňském na zářijovém zasedání krajského zastupitelstva. Každý region v něm má po osmi členech.

Úřad Regionální rady bude mít zhruba čtyři desítky zaměstnanců. Výkonem funkce ředitele byla pověřena Andrea Nádravská, bývalá vedoucí oddělení sekretariátu Regionální rady soudržnosti Jihozápad Krajského úřadu Jihočeského kraje. Na post ředitele bude vyhlášeno výběrové řízení.

Na činnost úřadu pro letošní rok dají Jihočeský a Plzeňský kraj celkem čtyři miliony korun. Peníze jsou určeny na platy, výpočetní techniku a další vybavení.