Představení a křest knihy Školy na Přešticku – historie a současnost

obrazek
03. března 2011 08:45, aktualizováno 07:45, Mgr. René Zeithaml

Ve čtvrtek 24. února 2011 byla v aule ZŠ Přeštice v ulici na Jordáně slavnostně představena a pokřtěna nová kniha „Školy na Přešticku – historie a současnost“. 

Tato kniha mapuje nejen historii a současnost přeštických škol, ale pojednává i o již neexistujících školních budovách. Jsou zde uvedeny také školy v okolí Přeštic, včetně škol malotřídních. Připomenuty jsou i okolní, již zrušené školy.
Tuto knihu vydalo Město Přeštice jako kolektivní dílo 4 autorů - bývalého ředitele ZŠ Karla Naxery, přeštického fotografa a znalce místního prostředí Jiřího Běla, bývalé ředitelky Kulturního zařízení v Přešticích Věry Kokoškové a vedoucí Domu historie Přešticka Drahomíry Valentové.
Slavnostní akce se zúčastnilo celé vedení Města Přeštice, občané Přeštic a blízkého okolí, bývalí pedagogičtí zaměstnanci školy a také potomci již nežijících bývalých pedagogů a ředitelů.
Hostem na slavnostní akci byl i Petr Smutný, člen Rady Plzeňského kraje pro oblast životní prostředí a zemědělství a Helena Matěchová z odboru školství, mládeže a sportu. 
Program byl zpestřen krásným vystoupením hudebního souboru dětí z 1. stupně ZŠ Skaláček pod vedením paní učitelky Evy Kučerové.

Radní Plzeňského kraje Petr Smutný společně s místostarostou Města Přeštice pro oblast kultura školství a sport Janem Königsmarkem při křtu nové knihy, zleva Dana Hanušová, vedoucí odboru školství, kultury a památkové péči z MěÚ Přeštice

Společné foto všech čtyř autorů nové knihy s radním Plzeňského kraje Petrem Smutným, Helenou Matěchovou z odboru školství, mládeže a sportu PK a se starostou Města Přeštice a místostarostou Města Přeštice pro oblast kultura, školství a sport