Představitelé kraje se setkali se starosty okresu Plzeň- sever

16. dubna 2009 15:59, aktualizováno 14:59,
 Ve čtvrtek 16. dubna 2009 se v Záluží setkali představitelé Plzeňského kraje a zástupci Krajského úřadu PK se starosty okresu Plzeň – sever. Jednalo se o první setkání nové politické reprezentace Plzeňského kraje se zástupci obcí okresu.

 

V úvodu přivítal starosta města Třemošná Jaromír Zeithaml hejtmanku Plzeňského kraje, jako první ženu v této významné pozici. Poté již následovaly projevy přítomných radních PK, kteří informovali starosty o činnosti, novinkách i problémech ve svých oborech. Zástupci obcí měli možnost získat údaje z oblasti životního prostředí, dopravy, kultury, regionálního rozvoje, školství, zdravotnictví apod., nechyběly ani informace o rozpočtu Plzeňského kraje a o vyhlašovaných dotačních programech na rozvoj venkova, školství, na obnovu a záchranu památek a památkových zón, na ekologické projekty a další.  

 

Náměstek hejtmanky pro oblasti regionální rozvoj a fondy EU Ivo Grüner vyzval obce k aktivní činnosti zejména při podávání žádostí o finanční prostředky z evropských fondů.  V závěru příjemného setkání proběhla krátká diskuze.

          uvítání starosty města Třemošná Jaromíra Zeithamla

 

         představitelé PK se zástupci obcí z okresu Plzeň - sever