Prezident republiky Václav Klaus navštíví Plzeňský kraj

obrazek
10. října 2003 10:09, aktualizováno 09:09, Mgr. Jana Filípková
 

Prezident republiky Václav Klaus s manželkou Livií Klausovou zavítá ve dnech 13. až 15. října do Plzeňského kraje. Touto návštěvou pokračuje prezident republiky ve svých cestách po krajích České republiky, dosud navštívil Karlovarský, Jihočeský, Moravskoslezský, Pardubický kraj a kraj hlavní město Praha.

Cesta začne v pondělí 13. října ve městě Klatovy, kde se prezidentský pár setká s občany, starostou a samosprávou města. V Nepomuku mimo jiné navštíví Městské muzeum a galerii Nepomuk, kde je vystaven unikátní skleněný reliéf sv. Jana Nepomuckého. Pondělní program završí prezident Václav Klaus a paní Livia Klausová v Plzni slavnostní večeří pořádanou hejtmanem Plzeňského kraje Petrem Zimmermannem na jejich počest.

Úterý 14. října je věnováno městu Plzeň – na Krajském úřadě PK proběhne setkání prezidenta s hejtmanem, členy Rady a zastupiteli Plzeňského kraje a ředitelem KÚPK. V plzeňské radnici se po schůzce prezidenta republiky s primátorem města Plzeň Jiřím Šnebergrem, členy Rady města Plzně a starosty Městských obvodů 1-10 uskuteční společná tisková konference. Během druhého dne návštěvy pobeseduje prezident Klaus se studenty Západočeské univerzity. Odpoledne pan prezident pozdraví občany města Plzně a zahájí výstavu Krásy a tajemství České republiky v Západočeském muzeu. Ve večerních hodinách proběhne setkání prezidenta republiky s vedením Hospodářské komory Plzeň a podnikateli.

Ve středu 15. října dopoledne přijede prezident republiky do měst Horní Bříza a Plasy, kde na Gymnáziu Plasy krátce podiskutuje se studenty středních škol. Po prohlídce Plzeňského Prazdroje poobědvá v prostorách pivovaru s generálním ředitelem Stevem Woodwardem a starosty měst a obcí Plzeňského kraje. Po setkání s biskupem Radkovským si prezident prohlédne Katedrálu sv. Bartoloměje. Cestu po Plzeňském kraji zakončí výletem na Radyni a návštěvou měst Starý Plzenec a Rokycany.