Proběhl druhý ročník cen hejtmanky Plzeňského kraje Dvorana slávy 2010

obrazek
07. září 2010 08:02, aktualizováno 07:02, Mgr. René Zeithaml

6. září 2010 se uskutečnil v Měšťanské besedě v Plzni druhý ročník slavnostního předání cen hejtmanky Plzeňského kraje Dvorana slávy 2010.

Letos do Dvorany slávy byly uvedeny osobnosti z oblasti managementu, umění a medicíny.

V oblasti v oblasti managementu ocenila hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová ředitelku Fakultní nemocnice v Plzni Jaroslavu Kunovovou, v oblasti umění folklórního všestranného hudebníka a skladatele, jenž se zasloužil o udržení a propagaci lidové muziky a vychoval generace hudebníků Zdeňka Bláhu a v oblasti medicíny vyhlášeného neurochirurga s klinickou praxí a autora vědeckých pojednání, který působil i jako primátor města Plzně Zdeňka Mračka.

„Tradici Dvorany slávy jsme založili proto, že chceme oceňovat ty osobnosti, které po celý svůj profesní život dokazovaly, že právě pozitivní trendy v lidském činění slouží ke štěstí a k pocitům dobré seberealizace jich samotných, a co hlavně – jejich zásluhou jde v širším slova smyslu o pěstování duševního zdraví a blaha celé společnosti. V tom by tedy měly sloužit jako vzor, jakým směrem se mají jejich následníci ubírat, aby dosáhli podobných kvalit i zaslouženého ocenění. To je ostatně již dávno známo, že vzor je tím nejlepším výchovným prostředkem. A nejen pro mladé ...“ uvela ve svém proslovu na začátku slavnostního ceremoniálu hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová.

Na slavnostním předávání cen vystoupila vokální skupina Kriss Kross Kvintet a malí dudáci Viktor Jacko a Marek Hejman z Lidové školy umění v Třemošné.


 

Do Dvorany slávy 2010 byli uvedeni (zleva) Jaroslava Kunová, Zdeněk Bláha a Zdeněk Mraček

 

I letos do Dvorany slávy uvedla tři osobnosti hejtmanka PK Milada Emmerová, která zároveň slavnostní ceremoniál zahájila

 

Jaroslava Kunová přebírá od hejtmanky PK Milady Emmerové cenu Dvorany slávy 2010

 

Zdeněk Mraček přebírá od hejtmanky PK Milady Emmerové cenu Dvorany slávy 2010

 

Zdeněk Bláha přebírá od hejtmanky PK Milady Emmerové cenu Dvorany slávy 2010

 

Na slavnostním předávání cen Dvorana slávy 2010 vystoupila vokální skupina Kriss Kross Kvintet

 

Slavnostní předávání cen zakončili malí dudáci Viktor Jacko a Marek Hejman z Lidové školy umění v Třemošné