Projekt Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost technických oborů

obrazek
02. března 2010 12:32, aktualizováno 11:32,

Do poloviny března se musejí deváťáci definitivně rozhodnout, na jakou školu či učiliště si podají přihlášku. Do té doby jim projekt Krajské hospodářské komory Plzeňského kraje AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST TECHNICKÝCH OBORŮ nabídne ještě řadu zajímavých exkurzí a besed, které jim chtějí představit zajímavé profese a obory.
 Hned čtyři skupiny dětí z Plzně a okolí se podívají do provozu společnosti SYSTHERM s. r. o. v Plzni – Bukovci, která se věnuje komplexnímu řešení systémů zásobování teplem, a to prakticky po celém světě. Jejím dílem je například vytápění hotelu U Zvonu, nebo technologie pro ohřev oleje v cukrovaru v Egyptě. Pražské nemocnici Na Homolce dodal Systherm speciální technologii, která dokáže zničit bakterie obávané Legionelly v rozvodech teplé užitkové vody.
 Moderní provozy představí dětem ze základních škol i horažďovická firma ATRIUM, jež se specializuje na montované dřevostavby. Její nízkoenergetické rodinné domy v sobě spojují komfort s bydlením šetrným k přírodě a patří ke špičce na českém trhu.
 Strojírenské výrobky uvidí děti v továrně společnosti WUPPERMANN KOVOTECHNIKA HOLÝŠOV. Ve zdejších halách vznikají žárově pozinkované pásy, trubky a profily, pásy válcované za tepla i za studena a řada dalších výrobků, které se využívají v nejrůznějších odvětvích.
 Přestože termín podání přihlášek ke studiu na středních školách je do 15. března, projekt AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST TECHNICKÝCH OBORŮ připravuje exkurze a besedy i po tomto datu, a to pro žáky osmých a nižších tříd, kteří budou o svém povolání rozhodovat za jeden či dva roky. A tak třeba hned 19. března přivítá skupinu dětí z Plzně Škoda Transportation. Její provozy jsou pro potenciální mladé odborníky vždy velmi lákavé a atraktivní, neboť poskytují možnost podívat se zblízka, jak vznikají tramvaje, jimiž děti denně cestují, anebo vidět dopravní prostředky, které budou už brzy brázdit ulice například amerických měst.

Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státním rozpočtem České republiky. Realizátorem projektu je Krajská hospodářská komora Plzeňského kraje se sídlem Plzeň, Teslova 3.

Veškeré informace o projektu  a termíny akcí naleznete na webových stránkách http://motivace.khkpk.cz.