První Akademické mistrovství světa ve sportovní střelbě

obrazek
22. září 2003 10:54, aktualizováno 09:54, Mgr. Jana Filípková

Plzeňský kraj v loňském roce podpořil Českou asociaci univerzitního sportu[1] finanční dotací ve výši 30 000,- korun. Částka byla určena na šampionát ve sportovní střelbě, který se nakonec v důsledku loňských srpnových záplav nekonal. Asociace předložila Plzeňskému kraji vyúčtování a doložila použití dotace na nákup medailí.

První Akademické mistrovství světa ve sportovní střelbě se uskuteční v náhradním termínu tento týden od 24. do 29. září 2003 na střelnici v Plzni – Lobzích. Šampionátu, který vedle jmenované asociace spoluorganizuje i Český střelecký svaz a Západočeská univerzita v Plzni, se zúčastní více než 300 účastníků z 31 států celého světa.

Slavnostního zahájení, které se uskuteční ve středu 24. září v 10.00 hodin, se zúčastní i náměstek hejtmana pro oblasti školství, mládeže a sportu MVDr. Václav Červený, který je zároveň členem Čestného předsednictva 1. akademického mistrovství světa ve sportovní střelbě.



[1] Česká asociace univerzitního sportu je z pověření Mezinárodní federace univerzitního sportu FISU pořadatelem 1. Akademického mistrovství světa ve sportovní střelbě.