První den olympiády přinesl hned šest zlatých medailí pro Plzeňský kraj

obrazek
23. června 2011 14:22, aktualizováno 13:22,
První den olympiády přinesl hned šest zlatých medailí pro Plzeňský kraj

Ve středu 22. června 2011 se uskutečnila první sportovní klání v rámci Her V. letní olympiády dětí a mládeže ČR, která se letos koná v Olomouckém kraji.  Plzeňský  kraj si na své medailové konto může připsat hned šest zlatých úspěchů – zasloužili se o ně plavci Ondřej Gemov, Eva Huclová a Adéla Lukešová, dále zápasník Viktor Laštovka, cyklista Jaroslav Snášel a v orientačním běhu zlato získala Karolína Šišková. Kromě těchto šesti zlatých sportovci Plzeňského kraje získali sedm stříbrných a sedm bronzových medailí. V rámci celkového pořadí je Plzeňský kraj pátým nejúspěšnějším.

Vedle sportovních úspěchů se Plzeňský kraj na olympiádě prosazuje také velmi silnou fanouškovskou základnou včele s náměstkem hejtmana Plzeňského kraje Jiřím Stručkem. Poctivé fandění dokonce před diváky ocenil nejen moderátor olympiády Štěpán Škorpil, ale také hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík.

 

 


Členové výpravy Plzeňského kraje před časovkou jednotlivců na velodromu v Prostějově.



Velmi atraktivní byly také souboje zápasníků.

 


 Hejtman Olomouckého kraje Martin Tesařík při gratulaci úspěšným sportovcům Plzeňského kraje ocenil také jejich fanoušky.