První novorozenci roku 2010 v Plzeňském kraji

obrazek
26. února 2010 11:57, aktualizováno 10:57,


Ve čtvrtek 25.2.2010 v pravé poledne přivítala hejtmanka Plzeňského kraje doc. MUDr. Milada EMMEROVÁ, CSc., na Krajském úřadu Plzeňského kraje první novorozence letošního roku a jejich rodiny.
První miminko v kraji -vietnamská holčička Phuong Thi Ngoc a první chlapec Plzeňského kraje Matěj Kadrnožka dostali od hejtmanky Plzeňského kraje Milady Emmerové osobní dopisy v pamětních deskách , zasklené vlastnoručně háčkované motýly, plyšové medvědy a finanční dar v hodnotě 10.000,-kč.
„Přeji Ti, abys prožíval v kruhu svých nejbližších šťastné dětství, abys měl dobré kamarády a přátele,abys měl vzdělané a spravedlivé učitele,aby ses svědomitě učil,abys byl vlídný ke všem lidem,aby Tě měli všichni rádi“,popřála mimo jiné hejtmanka Milada Emmerová novorozencům.
Na slavnostním ceremoniálu vystoupil dívčí pěvecký sbor Mateřídoušky pod vedením Ivany Janišové, učitelky ze ZUŠ B.Smetany Plzeň. Na violoncello zahrál Martin Petruň , kterého na flétnu doprovodil otec Martin Petruň (učitel ZUŠ B.Smetany).
  Prvním novorozencem v kraji se stala holčička Phuong Thi Ngoc. Narodila se pět minut po půlnoci ve Fakultní nemocnici v Plzni, kde také žije. První chlapec Plzeňského kraje přišel na svět ve 03:15 hod v nemocnici ve Stodu na Plzeňsku a jmenuje se Matěj Kadrnožka. Žije ve Vejprnicích. Jeho matka Jana Zahradníková prozradila zajímavost. Porod přišel o tři týdny dříve při oslavách Silvestra u příbuzných v Kladrubech.

 

          Hejtmanka Milada Emmerová s maminkami

Rodiče novorozenců s hejtmankou