První veletrh věnovaný cestovnímu ruchu v Plzni!

obrazek
21. října 2005 10:13, aktualizováno 09:13, Mgr. Jana Filípková
 

 

Ve dnech 20. – 22. října probíhá ve Velkém sále v 2. patře Domu kultury Inwest-K v Plzni první ročník Veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje, jehož slavnostní zahájení za přítomnosti významných osobností nejenom kraje a města Plzně proběhlo ve čtvrtek 20. října. Záštitu nad veletrhem převzal hejtman Plzeňského kraje MUDr. Petr Zimmermann a primátor města Plzně Ing. Miroslav Kalous.

„Mile mě překvapil i zájem z řad vystavovatelů, kteří by se rádi představili na Veletrhu cestovního ruchu PK. Bohužel prostory plzeňského Domu kultury Inwest jsou pro nás limitující a neumožňují prezentaci více jak 50-ti subjektů“, podotkla náměstkyně hejtmana PK Mgr. Olga Kalčíková, která je též potěšena i aktivní účastí partnerských, zahraničních regionů Plzeňského kraje. Návštěvníci veletrhu mohou prostřednictvím přivezených materiálů a informací Turismo Bergamo, Explore Northamptonshire, Oberpfälzer Wald, Tourismusverband Ostbayern und Bayerwaldhotels a Daugavpils tourism information centre navštívit i jiné kraje Evropy než pouze český, Plzeňský kraj.

Součástí chystaného projektu je rozmanitý doprovodný program zahrnující např. odborné semináře a přednášky na téma:

- Projekt budování absorpční kapacity Plzeňského kraje – příprava na další programové období v EU 2007 – 2013

- Spolupráce v oblasti cestovního ruchu v celoevropském kontextu

- Potencionál cestovního ruchu v Plzeňském kraji – vize, cíle

- Strategie propagace regionu v příštím období

- Strategie cestovního ruchu v období let 2007 - 2013

„Jsem přesvědčena, že se nám podaří vytvořit informační a kontaktní platformu pro podnikatelské i nepodnikatelské subjekty, která bude přínosem pro všechny zúčastněné a široká veřejnost bude mít mj. možnost lepšího seznámení s Plzeňským krajem a s jeho partnerskými regiony“,  poznamenala Mgr. Olga Kalčíková.

 

Během slavnostního zahájení Veletrhu cestovního ruchu PK

 

Stánek Plzeňského kraje

 

Na Veletrhu cestovního ruchu PK - hejtman PK

 

Na Veletrhu cestovního ruchu PK - náměstkyně hejtmana PK a primátor města Plzně

 

 

 

Souběžně s Veletrhem cestovního ruchu PK probíhá v Divadle Miroslava Horníčka v Plzni Kooperační fórum Plzeň pořádané Hospodářskou komorou Plzeň a Hospodářskou komorou Regensburg a za podpory Plzeňského kraje se ve stejný den a na stejném místě uskuteční i Meziregionální konference EuroRegio 2005.

 

    Na Veletrhu cestovního ruchu PK