Putovní pohár si odnesly děti ze Staňkova

obrazek
26. dubna 2007 15:23, aktualizováno 14:23, Mgr. Jana Filípková
 

 

Dětský domov DOMINO Plzeň[1] pořádal ve dnech 20. – 21. dubna 2007 XIII. ročník mezinárodního turnaje dětských domovů v sálové kopané.

Kromě fotbalu soutěžily děti ve stolním tenise a v šipkách. Letošní akce se zúčastnilo 21 družstev (asi 220 dětí). Devatenáct účastníků bylo z České republiky, dva dětské domovy přijely ze SRN (Gera a Regensburg) a poprvé byli přivítáni i účastníci ze St. Eten (Francie).

Francouzští sportovci přivezli dětem z DOMINA pozdrav od trenéra Ivana Haška a českého fotbalisty Heinze, kteří v současné době působí v jejich fotbalovém klubu.

Putovní pohár pro vítěze a cenu, kterou darovala Nadace 700 let MP, si odnesly děti ze Staňkova[2], na druhém místě se umístil Dětský domov Česká Lípa a třetí cena putovala do Jablonného v Podještědí. Sportovci z pořádajícího DD Domino skončili po velmi pěkném výkonu na 7. místě. Zahraniční hosté ze SRN se umístili na devátém a šestnáctém místě a Dětský domov ze St. Etien na osmém místě.

Celý sportovní víkend provázela příjemná kamarádská atmosféra, organizátoři byli pochváleni a děti si kromě cen odvezly i řadu hodnotných sportovních zážitků.

 



[1] Dětský domov Domino je jeden ze 7 dětských domovů, které na svém území zřizuje Plzeňský kraj. Jedná se o dětský domov, který jako jeden z prvních dětských domovů začal v praxi uplatňovat výchovu dětí v rodinných skupinách. Rodinné skupiny nejsou soustředěny v jedné budově, ale dvě skupiny jsou umístěny v běžných bytech. Čtyři děti, které se připravují na budoucí povolání, bydlí v garsoniérách. Byty i garsoniéry jsou umístěny v různých částech města. Ředitelce tohoto domova se podařilo zajistit i dva tzv. „startovací byty“ pro mladé lidi, kteří musí dětský domov opustit a nemají se kam vrátit.

 

[2] Dětský domov ve  Staňkově, kde děti žijí v 5-ti rodinných skupinách a jehož kapacita je plně využita, zřizuje Plzeňský kraj.