Ředitel ZZS Plzeňského kraje nastoupil do funkce

obrazek
02. července 2010 15:04, aktualizováno 14:04,


Nový ředitel Zdravotnické záchranné služby Roman Sviták nastoupil do funkce 1.7.2010. První den v novém zaměstnání ho uvítali radní PK pro zdravotnictví Václav Šimánek, vedoucí Odboru zdravotnictví na KÚPK Irena Dvořáková a další zástupci Odboru zdravotnictví.
Radní Šimánek předal řediteli jmenovací dekret a popřál mu mnoho zdaru v nové pozici: „Přeji doktoru Svitákovi mnoho úspěchů, zdaru a štěstí na pozici ředitele. Prostředí záchranné služby mu není cizí, protože tu řadu let pracuje; o to lépe a rychleji se zapojí do práce v roli ředitele a já věřím, že jeho kroky povedou tím správným směrem. Těším se na spolupráci. “
Zástupci Odboru zdravotnictví na KÚPK potvrdili, že jsou připraveni na úzkou spolupráci a častou komunikaci. Zazněl také příslib výstavby nového sídla ZZS, protože to současné již nabízí nevyhovující podmínky.
Nový ředitel Roman Sviták je lékař z oddělení ARO a několik let pracuje na částečný úvazek u ZZS.  Zná tedy nejen zdejší podmínky, ale i zaměstnance, se kterými velmi dobře vychází. Při výběrovém řízení na post ředitele předložil nejlepší čtyřstránkovou koncepci řízení krajské záchranné služby.
„Je mi ctí, že jsem byl do této funkce vybrán. Beru tento úkol, jako velkou výzvu a věřím, že uspěji,“ dodal Roman Sviták.

V.Šimánek a R.Sviták

předání jmenovacího dekretu

nový ředitel si již zvyká na zájem médií