REGIO2003 - krajské dny regionálního rozvoje

07. října 2003 10:03, aktualizováno 09:03,
 

Naplnit cíl regionální a municipální diskusní platformy, a tak nalézt společnou řeč v otázkách regionálního rozvoje se rozhodly tři subjekty: Západočeská universita v Plzni, přímo Centrum pro výzkum regionálního rozvoje, Plzeňský kraj a Krajská hospodářská komora Plzeňského kraje.

 

I v tomto roce ve dnech 9. - 10. 10. 2003 se naváže na tradici konferencí, a to pod názvem REGIO 2003. Tentokrát bylo za místo konání vybráno komfortní konferenčním centru Darovanský dvůr v Břasech u Plzně.

Tato konference má svou historii, která má kořeny již v roce 1998. Tehdy se sešel tým odborníků na danou problematiku a uspořádali v Chebu první ročník jmenované konference. Další se konala v překrásném lázeňském městě Mariánských Lázních a třetí poslední ročník pak v říjnu 2002 organizovaný již chebskou firmou MIM Consulting s.r.o. Ze všech přednášek a příspěvků, které na konferenci zazněly, byl ke každému ročníku konference vydán sborník s ISBN kódem pro zájemce z řad veřejnosti či odborníků, kteří se konference neúčastnili.

 

Program dvou konferenčních dnů bude nejen zajímavý, ale i nabitý. Vedle příspěvků pořadatelů konference a některých partnerů, vystoupí se svými příspěvky i odborná akademická obec. Pasivní účast u diskusního kulatého stolu potvrdily i zástupci státní správy ze SRN zároveň se zástupci některých německých firem. 

Smysl celého konání konference REGIO2003 vidí pořadatelé ve zvýšení informovanosti a vzdělávání občanské i odborné veřejnosti v aktuálních tématech. Přínosem má být podpora rozvoje podnikatelských aktivit na daném území s využitím potenciálu jednotlivých regionů, ležících při jihozápadní hranici České republiky.

Konkrétním výsledkem konference bude větší začlenění akademické sféry do těchto podnikatelských aktivit regionů v rámci dlouhodobé koncepce regionálního rozvoje.

 

Vtomto roce jsou témata konference značně zajímavá, a to z hlediska blížícího se vstupu naší republiky do Evropské unie. Jedná se o následující témata: Průmyslové zóny, Identifikace konkurenčních výhod jednotlivých regionů, Příprava lidských zdrojů a Inovační podnikání. 

V tomto roce přispějí svými přednáškami např. pan ing.Karel Pokorný, člen rady Plzeňského kraje pro oblast strategického marketingu a informatiky, RNDr.Emil Chochole, CSc., vedoucí odboru reg.rozvoje Plzeň.kraje, Dr.Bc. Ludvík Zíma, vedoucí odboru reg.rozvoje Jihočeského kraje, ing.arch.Jaromír Musil, vedoucí odboru reg.rozvoje Karlovarského kraje, Prof.Maier z University Bayreuth, DrSc., dr.h.c.,Feng.Prof.Vostracký, rektor Západočeské university Plzeň,Mgr.Jiří Ježek, Centrum pro výzkum regionálního rozvoje ZU Plzeň a další. 

 

Cílovými skupinami posluchačů , ale i přednášejících na uváděné konference jsou především čeští a v tomto případě i němečtí manažeři orgánů státní správy a samosprávy, členové okresních a obecních zastupitelstev, starostové, tajemníci a vedoucí odborů úřadů, firmy z oblasti projektování, informatiky, průmyslu a cestovního ruchu, distribuční společnosti a čeští i němečtí akademičtí pracovníci, odborná veřejnost a studenti.

 

Veškeré informace, kontakty, termíny a přihlašovací formuláře najdete na webových stránkách www.openmim.cz/regio2003 nebo na www.regio2003.kr-plzensky.cz. Pro zájemce ze SRN také v německém jazyce.

 

Partnery konference jsou a patronát nad jejím konáním převzaly následující firmy a subjekty:

Prazdroj-pivovar Plzeň, Západní stavební a.s. Cheb, okres Tirschenreuth ze SRN, Soluziona-zastoupení španělské firmy, CEGELEC, Lesostavba Třeboň, Wiesner Hager-mezinárodní dodavatel kanc.nábytku, Západočeská plynárenská a.s. a další.